Bijeenkomst beroepskeuze, solliciteren en werken met arm- of handamputatie

Datum donderdag 10 oktober 2019 Tijd 19:00

Kinderen met een arm- of handamputatie hebben daar vaak al allerlei oplossingen voor gevonden. Zij ervaren nog maar weinig beperkingen in het dagelijks leven. Maar wanneer deze kinderen ouder worden en een opleiding en beroep gaan kiezen, blijkt dat veel mensen vooral naar de (vermeende) beperkingen kijken, in plaats van de mogelijkheden en talenten. Er kan natuurlijk veel meer dan men denkt.

Hoe word je nu later wat je het liefste wilt worden? En werk je waar je het liefste wil werken? Deze vragen staan centraal in deze bijeenkomst op donderdag 10 oktober, tussen 19.00 – 21.00 uur, voor jongeren met een (gedeeltelijke) amputatie aan de hand/arm en hun ouders. We verwelkomen ook graag volwassenen om hun ervaringen te delen van toen (beroepskeuze) en nu (solliciteren en werken). Iedereen die vragen heeft rond dit onderwerp, of juist ervaringen wil delen is welkom.

Programma

19.00Inloop met koffie/thee
19.30Welkom en opening door Marlies Schaerlaeckens, Ergotherapeut Sint Maartenskliniek
19.35

Ervaringsverhaal Jeroen Willems
Amputatie-dokter_thumbnail.png#asset:10781Jeroen kwam als kind regelmatig naar de Hand Arm Werkgroep (HAG) van de Sint Maartenskliniek. Hij is namelijk geboren zonder linkerhand. Het HAG team hielp Jeroen en zijn ouders met vragen en controles. Inmiddels is Jeroen afgestudeerd en werkzaam als oncoloog in het Maastricht UMC. Hoe keken mensen in zijn omgeving tegen zijn vermeende beperking aan? Speelde het een rol in zijn keuze voor de studie geneeskunde? En hoe reageren patiënten en collega’s?

20.10

Ervaringsverhaal Stefan Willemsen
Vrachtwagenchauffeur_thumbnail.png#asset:10786Met een armprothese een grote vrachtwagen besturen en vele kilo’s aan goederen verplaatsen? Dat is geen probleem voor Stefan Willemsen. Als vrachtwagenchauffeur én ondernemer levert hij goederen door het hele land. Hij heeft ook een onderarm amputatie. Welke rol speelde dat destijds bij zijn beroepskeuze? En hoe gaat hij ermee om in zijn werk?
20.20


Ervaringsverhaal Bas Meijer
Student_thumbnail.png#asset:10785Bas studeert internationaal recht. Hij heeft ook een verkorte arm. Als kind kwam hij daarvoor samen met zijn ouders voor controle en advies bij de Hand Arm Werkgroep van de Sint Maartenskliniek. Na zijn middelbare schol deed hij eerst werkervaring op in het buitenland, en nu is hij student. Wat was zijn ervaring in het buitenland? En speelde de verkorte arm een rol in zijn studiekeuze? Voor welke uitdagingen kwam hij te staan en hoe heeft hij dat aangepakt?
20.30 Ervaringsverhaal Victor Hendrikse
Ranger_thumbnail.png#asset:10852Victor werd geboren met één hand. Dat hield hem niet tegen om na zijn middelbare school naar Afrika te reizen, waar hij een opleiding tot Ranger volgde en een semester op een high school zat. Dit jaar is hij gestart met de opleiding Liberal Arts en Science in Utrecht. Wat heeft hij in Afrika meegemaakt en hoe heeft hij zich voorbereid? En hoe kijkt hij terug op zijn periode als kind bij de Hand Arm Werkgroep van de Sint Maartenskliniek?
20.45 Gelegenheid tot uitwisselen van ervaringen en vragen door alle aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje.

Meld je aan via onderstaand formulier

Lees meer over de Hand Arm Werkgroep