Menu
Veel medewerkers in het ziekenhuis hebben geen of weinig direct contact met patiënten. Wie zijn deze mensen achter de schermen? Deze keer kijken we in de operatiekamer...

“Mijn naam is Hanneke Blokx en ik ben 47 jaar. Ik werk al sinds 1989 als OK-assistent. De laatste zeven jaar doe ik dat bij het specialisme Orthopedie, waarvan nu een paar maanden in de Sint Maartenskliniek. Ik wilde per se hier werken, omdat ik mij verder wil ontwikkelen. Door de complexiteit van de operaties in de Sint Maartenskliniek leer ik elke dag bij.”

Muziek in de OK

“Alles is weer anders in een nieuw ziekenhuis. Gelukkig hebben mijn collega’s mij goed opgevangen en ingewerkt. Natuurlijk is het soms nog even wennen. Zo was er in de andere ziekenhuizen waar ik heb gewerkt geen muziek in de operatiekamer. Hier wel. In het begin was dat een beetje ruis voor mij. Inmiddels vind ik het wel fijn. De verhuizing naar de nieuwbouw en het nieuwe OK-complex van de Sint Maartenskliniek is ook weer een verandering. In de manier van werken. En qua omgeving: het is er veel luxer, lichter en ruimtelijker dan in het ‘oude’ OK-complex. Ik ben er blij mee!”

Op de fiets

“Ook privé is er de laatste tijd veel veranderd. Door een nieuwe relatie woon ik nu bijvoorbeeld deels in het Gelderse Huissen. Vanuit daar kan ik fijn op de fiets naar het werk. Dat sluit mooi aan bij datgene waar deze kliniek voor staat: mensen verder in beweging brengen.”