“Ik ben Casper Hesp en ik werk sinds 4 jaar als manager ICT bij de Sint Maartenskliniek. Samen met mijn team verrichten we veel werk achter de schermen. Wij zorgen er onder andere voor dat alle systemen veilig zijn en blijven werken. Als wij ons werk goed doen, dan merkt niemand daar iets van.”

Patiënt in regie dankzij technologie

“We staan aan de vooravond van een digitale transformatie. Een onderdeel hiervan is het inrichten van ‘mijnmaartenskliniek’. Dit is een online portaal dat patiënten meer regie geeft over hun zorg. Je kunt bijvoorbeeld met je eigen computer of mobiele apparaat online je eigen dossier inzien, contact opnemen met behandelaars over je behandeling en - binnenkort - ook zelf jouw afspraken plannen. Wij zorgen dat je de juiste informatie krijgt op het goede moment. En dat je niet hoeft te zoeken naar informatie die voor jou belangrijk en relevant is. Op die manier kun je je als patiënt goed voorbereiden op de afspraak of behandeling.”

Meerwaarde voor de zorg

“Het mooiste van mijn beroep? Dat ik in het hart zit van waar op dit moment veel veranderingen in de zorg vandaan komen. Tegenwoordig wordt veel innovatie in de zorg mogelijk gemaakt door technologische ontwikkelingen. Samen met mijn collega’s heb ik de mogelijkheid om de zorg een stukje beter en veiliger te maken. Ik vind het bijzonder dat je als niet-zorgverlener toch zo betrokken kunt zijn en een meerwaarde kunt leveren aan de patiëntenzorg.”