Menu

Joost werkt als Physician Assistant (PA) op de afdeling Reumatologie. Maar buiten het ziekenhuis is hij musicalster…

Op de planken

“Toen ik als jochie van 12 ‘The Phantom of the Opera’ in het Circustheater in Scheveningen zag, was ik verkocht. Ik sloot me direct aan bij toneelvereniging ‘Kunst Adelt’ in het dorp waar ik opgroeide. En wat begon met kleinschalig dorpstoneel groeide al snel uit tot grote musicals in uitverkochte zalen. Inmiddels heb ik ruim 10 musicalproducties en 1 soloprogramma gedaan.”

Musicalster in de Maartenskliniek

“In 2019 mocht ik de Amateur Musical Award (AMA) in ontvangst nemen voor mijn hoofdrol in de Broadway-musical Nine. De vakjury vond me ‘charmant en geloofwaardig, met een indrukwekkende mimiek en uitstekende zangstem’. Dat was mooi om te horen! Echt genieten van de ‘rollen-regen’ na het winnen van de prijs was er helaas niet bij. Ik won de prijs in november 2019. Ik hoef niemand uit te leggen dat door de corona-uitbraak ook het theater op zijn gat ligt. Maar dat komt ook wel weer goed.”

Het ziekenhuistheater

“Als ik niet acteer of zing, dan werk ik met veel plezier als Physician Assistant (PA) op de afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. Ook in die hoedanigheid zet ik mijn theaterervaring af en toe in. Soms is het namelijk voor een patiënt heel fijn als je door humor het ijs weet te breken of een situatie kunt relativeren."