U bent hier: Home » Behandelingen » Hoofdgebied

Hoofdgebied

Afasieteam

U wilt iemand iets vertellen, maar het komt niet helemaal over. Hoe u uw best ook doet. Datzelfde kan gebeuren als u iets schrijft. Afasiepatiënten vinden het soms ook moeilijk te begrijpen wat anderen zeggen. Of ze hebben moeite met lezen. Dat is vooral lastig als je wilt telefoneren, de krant wilt lezen, iets wilt volgen op tv, of als je naar een verjaardag moet. Kortom, mensen met afasie hebben door hersenletsel moeite om hun moedertaal te gebruiken.

Het Afasieteam Nijmegen kan u helpen. Het team bestaat uit deskundigen op het gebied van communicatiestoornissen en -beperkingen. Samen met u brengen zij communicatieproblemen in kaart die van invloed zijn op uw dagelijks functioneren, inclusief een beoordeling van de nog resterende communicatiemogelijkheden. Dit onderzoek, in combinatie met een behandeladvies, vormt een goede basis voor een op u afgestemde logopedische vervolgbehandeling.

Meer informatie

Cerebrale Parese (CP) bij kinderen

Cerebrale Parese (CP) is een houdings- en/of bewegingsstoornis als gevolg van een hersenbeschadiging tijdens de zwangerschap of de bevalling.

Meer informatie

Cognitieve revalidatie

Door een ongeluk, tumor, ontsteking, hersenbloeding of herseninfarct (CVA) kan hersenletsel ontstaan. Mensen met hersenletsel kunnen naast lichamelijke klachten te maken krijgen met klachten op het gebied van denken, voelen en doen.

Meer informatie

Revalidatie na een beroerte

Alle informatie over revalideren na een beroerte vindt u op onze speciale portal beroerte.

Portal beroerte - Homepage

Meer informatie