Menu

Voordat u naar de Sint Maartenskliniek komt, controleren we of uw mogelijk een coronabesmetting heeft. Dit doen we om onze kliniek veilig toegankelijk te houden voor alle patiënten. Deze controle doen we zoveel als mogelijk digitaal. Als we uw e-mail adres hebben en u aangegeven heeft dat we dit mogen gebruiken, ontvangt u drie dagen voordat u een afspraak heeft op één van onze poliklinieken een digitale corona vragenlijst. We stellen hierin vragen om na te gaan of u corona gerelateerde klachten heeft.

Wanneer ontvang ik een e-mail met een corona vragenlijst?

Als u een poliklinische afspraak heeft, en wij hebben uw e-mail adres waarbij u heeft aangegeven dat wij deze mogen gebruiken, ontvangt u 3 dagen voor de afspraak een e-mail met een link naar de corona vragenlijst. U kunt de vragenlijst invullen tot 7.30 uur de dag voorafgaand aan de afspraak. Heeft u de vragenlijst dan nog niet ingevuld, dan bellen wij u om alsnog de vragenlijst af te nemen.

Wat als mijn antwoorden in de digitale corona vragenlijst aanleiding geven voor aanvullende beschermingsmaatregelen maatregelen, of het verzetten van de afspraak?

Als u op alle vragen ‘nee’ kunt beantwoorden, kan de afspraak zonder meer doorgaan. Mocht er in de tijd tussen het invullen van deze vragenlijst en uw afspraak iets aan uw situatie veranderen, dan verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen.

Heeft u alleen last van een loopneus, en komt dit doordat u hooikoorts heeft en zijn dit de klachten die u gewend bent met uw hooikoorts, dan ziet u een melding dat uw afspraak door kan gaan. Het dragen van een mondneusmasker tijdens uw bezoek is verplicht. U kunt uw eigen mondneusmasker meenemen. Heeft u er geen, dan kunt u zich hiervoor bij de ingang (locatie Nijmegen) melden bij de medewerkers met de witte poloshirts. U krijgt van hen een mondneusmasker dat u tijdens uw bezoek moet dragen. Op onze andere locaties volgen wij het beleid van dit betreffende ziekenhuis.

Als u aangeeft dat u getest bent op corona en de uitslag van de test negatief was (geen corona) en de test is 7 dagen of langer geleden (op het moment van invullen van de vragenlijst), dan ontvangt u de melding dat uw afspraak gewoon door kan gaan. Ook hier geldt; mocht er in de tijd tussen het invullen van de vragenlijst en uw afspraak iets aan uw situatie veranderen, dan verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen.

Als u aangeeft dat u getest bent op corona en de uitslag van de test negatief was (geen corona), maar de test is korter dan 7 dagen geleden (op het moment van invullen van de vragenlijst), dan ontvangt u de melding dat één van onze medewerkers contact met u op zal nemen. Onze medewerker bespreekt met u of uw afspraak gewoon door kan gaan eventueel met aanvullende beschermingsmiddelen, wordt uitgesteld, omgezet kan worden naar een telefonische afspraak of een afspraak op afstand via een videobelverbinding.

Als u aangeeft dat u getest bent op corona en de uitslag van de test was positief (wel corona), dan willen wij nog een aantal aanvullende vragen aan u stellen. U krijgt dan de melding dat één van onze medewerkers contact met u op zal nemen, ook als het al langer geleden is dat u positief getest bent. Onze medewerker bespreekt met u of uw afspraak gewoon door kan gaan eventueel met aanvullende beschermingsmiddelen, wordt uitgesteld, omgezet kan worden naar een telefonische afspraak of een afspraak op afstand via een videobelverbinding.

Als u op één of meerdere van de andere vragen ‘Ja’ heeft geantwoord, dan neemt ook één van onze medewerkers contact met u op en bespreken we met u of uw afspraak gewoon door kan gaan eventueel met aanvullende beschermingsmiddelen, wordt uitgesteld, omgezet kan worden naar een telefonische afspraak of een afspraak op afstand via een videobelverbinding.

Zo houden wij de Sint Maartenskliniek veilig

Alle patiënten voor wie de afspraak door kan gaan, eventueel met aanvullende beschermingsmiddelen vragen wij om 1,5 meter afstand te houden en geen begeleider mee te nemen in het ziekenhuis. Alleen als het noodzakelijk is dat een begeleider meegaat mag er maximaal één begeleider (zonder klachten) mee. Bij binnenkomst nemen wij nog eens de temperatuur op en stellen we nog een aantal vragen. Verder zijn er looproutes die gevolgd moeten worden en houdt iedereen zoveel mogelijk rechts. Ook vragen wij patiënten om op tijd te komen maar niet meer dan 15 minuten te vroeg, want dan wordt het te druk in onze wachtkamers. Vervolgens is het na de afspraak de bedoeling het ziekenhuis weer spoedig te verlaten.

Op deze manier bieden wij ook in coronatijd onze patiënten veilige en verantwoorde zorg.