Menu

Uw naaste wordt op dit moment geïsoleerd verpleegd in de Sint Maartenskliniek vanwege de besmetting met het coronavirus. Wij realiseren ons dat dit voor alle betrokkenen ingrijpend is. Op deze pagina leggen wij u graag uit hoe dit gaat.

Verzorging in isolatie

Uw naaste ligt op een aparte verpleegafdeling in isolatie. Hier mogen alleen zorgverleners komen. Om de kans op besmetting te voorkomen, kunnen we op deze afdeling helaas geen bezoek toelaten. Wij begrijpen dat dit grote impact heeft en vragen hiervoor uw begrip.

Contact met uw naaste

Uw naaste krijgt een tablet in bruikleen van de Sint Maartenskliniek. Hiermee kan hij of zij bellen, maar niet gebeld worden. Daarnaast kan hij of zij de tablet ook gebruiken om bijvoorbeeld nieuwssites te lezen, programma’s te kijken of muziek te luisteren. Uiteraard kan hij of zij ook de eigen mobiele telefoon meenemen.

Contact over gezondheidstoestand

Wij stellen alles in het werk om goed voor uw naaste te zorgen en u zo goed mogelijk te informeren over zijn of haar gezondheidstoestand. U kunt ook zelf na 10.00 uur contact opnemen met onze balie orthopedie op telefoonnummers: (024) 365 9340 of (024) 365 9341. U wordt dan doorverbonden met de dienstdoende verpleegkundige. Wij zullen ons best doen om u direct te informeren, maar mogelijk zijn we soms te druk met onze zorgwerkzaamheden bezig. Dan noteren wij uw nummer en bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Opnameduur

U vraagt zich vast af hoe lang de opname gaat duren. Dit is moeilijk te zeggen en verschilt erg per patiënt. Patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen hebben meer tijd nodig om te herstellen. Dit kan enkele weken duren. Onze zorgverleners zijn getraind. Uw naaste wordt behandeld en verpleegd door onze artsen en verpleegkundigen, die speciaal getraind zijn in de opvang van mensen met het coronavirus. In de Sint Maartenskliniek behandelen en verplegen we corona-patiënten die extra zuurstof nodig hebben en niet afhankelijk zijn van zorg op de intensive care.

Kaartje sturen

Misschien wilt u een kaartje sturen? Dat kan. Hieronder vindt u onze adresgegevens. Vermeld duidelijk de naam. Wij vragen u vriendelijk om géén bloemen op te sturen.

Sint Maartenskliniek
Verpleegafdeling C1
[naam patiënt]
Postbus 9011
6500 GM
Nijmegen

Rondleiding afdeling

Dit filmpje geeft u een korte rondleiding op de verpleegafdeling vlak voor de eerste patiënten kwamen.