Door scoliose groeit je rug scheef. Een brace zorgt ervoor dat de scheefgroei niet verergert. Met name als je nog veel moet groeien kan een brace goed helpen.

Bij scheefgroei van de rug (scoliose) kan een behandeling met een brace zinvol zijn. Een brace is een korset dat de bocht rechter drukt tijdens het dragen. Met name als je nog veel moet groeien, kan een brace goed helpen. Met een brace houden we de scheefgroei in je rug in balans. Onze behandelmethode is gebaseerd op tientallen jaren ervaring in de Sint Maartenskliniek.

Wanneer krijg je een brace?

Je krijgt een brace als de zijdelingse bocht in je rug meer dan 25 graden is en in een korte tijd is ontstaan, bijvoorbeeld in een half jaar tijd. De scoliose in de rug kan erger worden als je nog veel moet groeien. Een brace kan dan goed helpen. Kleine slingeringen van de wervelkolom hoeven we niet altijd te behandelen met een brace. En hele grote bochten kúnnen we niet behandelen met een brace. De brace werkt daarom het beste bij de meest voorkomende scoliosevorm, de idiopathische scoliose. Die komt veel voor bij gezonde kinderen die volop in de groei zijn.

Download de app

Om je alles te vertellen over de behandeling hebben wij een app voor je gemaakt. Daar staat alle informatie in over wat er gebeurt vóór en na de behandeling. Zo kun je je goed voorbereiden en weet je zeker dat je geen zaken over het hoofd ziet. Ook kun je filmpjes met onze behandelaars bekijken. Zij vertellen je meer over bijvoorbeeld de voorbereiding en het verloop van de behandeling. Je kunt onze app downloaden via iTunes of via de Google Play Store. Zoek op: Scoliose Sint Maartenskliniek. Kies via de knop ‘Instellingen’ voor ‘Scoliose – Behandeling met brace’. Als je al een datum voor de behandeling hebt gekregen, kun je deze ook invullen via ‘Instellingen’. Vervolgens krijg je de behandelinformatie op het juiste moment.

Lees de veelgestelde vragen over de bracebehandeling

Onze behandeling