In het regulier onderwijs kom je weinig andere kinderen met een motorische beperking tegen en val je soms buiten de groep. Bij het Bouwdorp ontmoet je andere kinderen met een beperking. Je kunt ervaringen en verhalen met elkaar delen en samen bouwen aan je zelfvertrouwen. Dit doe je door middel van uitdagende bouwactiviteiten samen met andere kinderen van jouw leeftijd.

Voor wie?

Het Bouwdorp richt zich op kinderen met een motorische beperking van 8 t/m 12 jaar. Omdat je op school geen andere kinderen met een beperking tegenkomt, kun je soms denken dat jij de enige bent! Je kunt dan geen ervaringen met elkaar uitwisselen en niet van elkaar leren. Zo vind je misschien van jezelf dat je niet zo handig bent, of minder goed bent in sport dan de andere kinderen in de klas. Of vind je het soms lastig om uit te leggen wanneer je niet altijd mee kan doen. Dan is het fijn dit met iemand te kunnen delen die jou begrijpt en die jou tips kan geven. Tijdens het Bouwdorp merk je dat andere kinderen met een beperking hetzelfde meemaken als jij. Door met hen te spelen, werken en praten, kun je elkaar goede tips geven.

Wanneer?

Het Bouwdorp is van maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus aanstaande, de laatste week van de zomervakantie voor de regio Zuid.

Hoe kom je hier terecht?

Je revalidatiearts of een andere medische specialist kan je naar ons verwijzen. Op basis van je vragen en gegevens kijken we of het Bouwdorp iets voor jou is.

Onze behandeling