U bent hier: Home » Nieuws » Actueel » Orthopedie App Sint MaartensKinderkliniek uitgebreid voor bracebehandeling scoliose

Orthopedie App Sint MaartensKinderkliniek uitgebreid voor bracebehandeling scoliose

17-01-2017: Jongeren met een scoliose kunnen voor hun bracebehandeling bij de Sint MaartensKinderkliniek nu ook gebruik maken van de orthopedie app. Deze nieuwe toepassing stelt hen nog beter in staat om zich voor te bereiden/informeren over hun behandeling.

Orthopedie App voor bracebehandelingscoliose- brace behandeling- app
Scoliose is een zijwaartse verkromming van de wervelkolom. Door het dragen van een brace wordt de kromming minder óf wordt voorkomen dat de verkromming verder toeneemt. De app bestaat uit informatie via een tijdlijn die de verschillende stappen tijdens de bracebehandeling weergeeft: van opmeten en passen van de brace tot hoe je thuis en op school met de brace kan omgaan.
Behalve tekst en afbeeldingen zijn er ook filmpjes te vinden van de betrokken behandelaars die zich voorstellen en een toelichting geven. De app is een aanvulling op de mondelinge en schriftelijke informatie die de behandelaars geven gedurende het traject, alsmede de speciale scoliosewebsite die onlangs werd gelanceerd door de Sint MaartensKinderkliniek.

Informatie op het juiste moment
Informatie wordt het best begrepen, onthouden en gebruikt, wanneer deze wordt aangeboden op het juiste moment. Het grote voordeel van deze app is dat de voorlichting gedoseerd kan worden aangeboden op het moment dat het voor de patiënt echt relevant is en op een apparaat dat men letterlijk binnen handbereik heeft. Door het invoeren van de eigen behandeldatum krijgt de jongere dus de informatie passend bij de tijdslijn van zijn behandeling.

Download de Orthopedie App!
De Orthopedie App is gratis te downloaden via iTunes of via de Google Play Store: Download de Orthopedie SMK app en selecteer de behandeling 'Scoliose - Behandeling met Brace'. Naast de informatie over behandeling met een brace bij scoliose, staat in deze Orthopedie SMK app ook informatie voor jongeren die geopereerd worden aan de scoliose. Selecteer daarvoor de behandeling 'Scoliose - operatie'. De app is ontwikkeld door Interactive Studios, die met deze behandelpad-app de Dutch Interactive Award en de Health App Award won.

Meer informatie over de scoliosebehandelingen van de Sint MaartensKinderkliniek