U bent hier: Home » Nieuws » Actueel » Voorlichting via online portal voor vervanging niet-functionerende knieprothese

Voorlichting via online portal voor vervanging niet-functionerende knieprothese

10-05-2017: Wanneer een knieprothese niet goed functioneert is het soms nodig om deze opnieuw te opereren en desnoods te vervangen. Deze behandelingen zijn een van de erkende specialismen van de Sint Maartenskliniek, waar zowel patiënten als andere zorgverleners uit binnen- en buitenland regelmatig een beroep op doen. Om patiënten nog beter voor te bereiden op deze behandeling, heeft de Sint Maartenskliniek een online portal gebouwd.

In overleg met de orthopeed wordt besloten of het nodig is om de knieprothese geheel of gedeeltelijk te vervangen, dit noemen we ook wel een revisie van de knieprothese of kortweg knierevisie. Dit is een intensief traject waarbij er veel informatie op de patient af komt. 23 revisie TKP_na_HR

De Sint Maartenskliniek heeft onlangs een portal knierevisie ter beschikking gesteld voor deze patiënten. Deze portal is een website met alle informatie over het traject dat de patient doorloopt naar een knierevisie. Per behandelfase staan de zaken die een patient moet weten of moet regelen overzichtelijk op een rij. Zo kunnen patiënten zich gemakkelijk voorbereiden op de knierevisie-operatie. Op de portal zijn filmpjes te bekijken van behandelaars die onder meer vertellen over de anesthesie, het verloop van de operatie en de revalidatie.

De portal is te vinden op www.maartenskliniek.nl/portal/knierevisie. Meer weten over onze aanpak voor een niet-functionerende knieprothese? Kijk dan hier.