U bent hier: Home » Nieuws » Bouw » Nieuws » Timelapse-filmpje van de sloop

Timelapse-filmpje van de sloop

19-06-2017: Eind mei rondde sloopaannemer RGS de laatste werkzaamheden op het sloopterrein af om vervolgens het terrein op te leveren aan de Sint Maartenskliniek. Het neerhalen van de gebouwen G en H duurde niet eens zo lang. De meeste tijd zat juist in het verwerken en afvoeren van het puin en het netjes opleveren van het sloop-/bouwterrein. Dit zie je ook goed terug in het timelapse-filmpje van de sloop.

 

In de planning van het hele nieuwbouwproject was rekening gehouden met tegenvallers en uitgebreide onderzoeken (zoals archeologisch onderzoek). Maar... we liggen zeer goed op schema en die onderzoeken blijken na een aantal proefboringen niet nodig te zijn. Daarom is er momenteel weinig te zien op het bouwterrein. Achter de schermen wordt echter wel degelijk hard doorgewerkt.

Op 1 juni is de aanbesteding gestart. De vier aannemers die hiervoor zijn geselecteerd moeten nu een plan en een prijs aanleveren waar wij mee aan de slag willen. Na een grondige analyse van alle ingeleverde stukken verwachten we medio september een keuze te maken en de opdracht te gunnen aan één van de partijen. In oktober begint deze aannemer dan aan de nieuwbouw.

Het nieuwbouwproject loopt enorm goed en we hebben nog geen noemenswaardige tegenvallers gehad. Hopelijk kunnen we deze positieve lijn de komende jaren doortrekken!