In samenwerking met verschillende partijen biedt de Sint Maartenskliniek binnenkort een 12-weekse cursus Hardlopen met Reuma aan in Nijmegen. De cursus richt zich op een rustige opbouw met meer aandacht voor kracht en techniek. Het startniveau is lager dan bij reguliere beginnersgroepen en het programma kan individueel worden aangepast.

De trainingen worden gegeven door een ervaren trainer die wordt ondersteund door een reumatoloog en fysiotherapeut. Deze zijn ook bij een groot deel van de trainingen aanwezig. Het streven is dat iedereen na twaalf weken op eigen tempo een half uur achtereen kan hardlopen.

Voor wie?

De trainingen zijn ontwikkeld voor mensen met een vorm van ontstekingsreuma. De cursus is echter ook geschikt gebleken voor mensen met andere fysieke klachten of mindere belastbaarheid. Wij adviseren wel om eerst met de reumatoloog te overleggen, voordat iemand met de cursus start. De trainingen zijn namelijk niet geschikt voor mensen met ernstige artrose, een gewrichtsprothese (in heup, knie, enkel of voet), fibromyalgie en enkele andere aandoeningen.

Wanneer?

De 12-weekse hardloopcursus begint op donderdag 12 april in Park Brakkenstein. De laatste training is op 28 juni. Meer informatie over deze hardloopcursus staat op www.hardlopenmetreuma.nl. Via deze website kan men zich ook aanmelden voor de training in Nijmegen.

Informatieavond

Op donderdag 15 maart om 19.30 uur is er een vrijblijvende informatieavond in de Sint Maartenskliniek in Ubbergen. Verschillende sprekers geven dan informatie en beantwoorden vragen. Iedereen is welkom en mensen hoeven zich hier niet voor aan te melden.