UPDATE 10 december 2018: Wegens te geringe belangstelling hebben we workshops van woensdag 12 december moeten annuleren.

Op 12 december zijn er twee workshops in de Sint Maartenskliniek voor mensen met een dwarslaesie. Ook wordt de foto-expositie ‘Shine’ geopend door oud-revalidant Hugo van Iersel. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van een rolstoel check-up. Deze dag is onderdeel van het programma ‘Fit-for-life’ van Coloplast. Het thema is ‘Alledaags bewegen’. Opgeven kan tot 7 december via https://www.coloplast.nl/shineworkshop.

Programma

13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.15 uur Welkom en Introductie alledaags bewegen door Kees-Jan van het Klooster
13.45 uur Opening foto-expositie door Hugo van lersel
14.00 uur Start drie workshop rondes van ieder 45 minuten (Indeling vindt plaats op de middag zelf)
16.15 uur Afsluiting
Locatie: Sint Maartenskliniek Nijmegen, sporthal (route 071), Hengstdal 3, 6574 NA Ubbergen (bij Nijmegen).
Deelname is gratis.
Aanmelden voor 7 december via https://www.coloplast.nl/shineworkshop.

Foto-expositie ‘Shine’

Monique Velzeboer is voormalig Olympisch Kampioen shorttrack en leeft al ruim 24 jaar met een dwarslaesie als gevolg van een trainingsongeval. Sindsdien heeft ze haar passie voor fotografie ontdekt, wat haar naar vele landen in de wereld heeft gebracht. In samenwerking met een aantal revalidatiecentra bracht Monique in beeld wat het met mensen doet als zij hun passie volgen. Met als doel de kracht en het belang van passie laten zien en daarmee anderen inspireren en in beweging brengen. Acht verschillende mensen, acht verschillende passies; samengebracht in de unieke en foto-expositie SHINE. Hugo van Iersel (20 jaar) heeft gerevalideerd bij de Sint Maartenskliniek en opent op 12 december deze foto-expositie. Hij is zelf ook één van de geportretteerden. De foto-expositie is van 12 december t/m 7 januari 2019 te bezichtigen op de afdeling van de dwarslaesierevalidatie in de Sint Maartenskliniek.

Workshops

De volgende twee workshops worden 12 december gegeven in de Sint Maartenskliniek voor mensen met een dwarslaesie:

  • Behendigheid in rolstoelrijden – door Kees-Jan van het Klooster
    Paralympisch alpineskier Kees-Jan van der Klooster is een sportman met enorm veel kennis van bewegen In 2008 is hij een bedrijf gestart om de (on-)mogelijkheden voor mensen met een beperking te veranderen.
  • Fit for Life thuisoefeningen – met Inge Arts, Ellen Moons en Freek Raaijman
    Samen met deze fysiotherapeuten en bewegingsagoog van de Sint Maartenskliniek wordt tijdens deze workshop o a voorlichting over sport~/beweegmogelijkheden gegeven, is er voor de lopers de mogelijkheid tips te krijgen hoe obstakels te nemen en worden voor lopers en rolstoelers de 'Fit for Life Thuisoefeningen' uitgelegd en uitgevoerd De Thuisoefeningen zijn geschikt voor mensen met zowel een hoge als een lage dwarslaesie en kunnen overal, thuis, op het werk of onderweg, worden uitgevoerd

Daarnaast kan gebruik gemaakt worden van een rolstoel check-up door Double performance. Double Performance is gespecialiseerd in high performance rolstoelen en handbikes.

Fit-for-life

Fit for Life bestaat uit evenementen, adviezen en inspirerende verhalen, ontwikkeld voor en door mensen met een dwarslaesie, hun partners en familieleden en zorgprofessionals. Het is opgezet voor zowel huidige revalidanten, als voor hen die al jaren geleden bij een revalidatiecentrum zijn geweest. Fit for Life inspireert, motiveert, ondersteunt en activeert om in beweging te komen.
Meer informatie: https://www.coloplast.nl/over-ons/landing_pages/fit-for-life/