Al langer wordt er op de locatie in Nijmegen en in de gespecialiseerde Sint Maartenskinderkliniek in Boxmeer orthopedische zorg voor kinderen geboden. Sinds enkele maanden wordt deze zorg voor kinderen ook in Woerden geboden. “De kinderen die uit het noorden en westen komen, hoeven hierdoor minder ver te reizen naar een locatie van de Sint Maartenskliniek én kunnen sneller voor poliklinische kinderorthopedische zorg terecht”, vertelt kinderorthopeed dr. Bisseling.

In Boxmeer en Nijmegen werd de zorg voor kinderen al geboden. Doordat er veel patiënten ook in de randstad of het noorden wonen, is het nu mogelijk om deze zorg ook dichterbij hen te brengen. De ouders van Jarno, die in Woerden behandeld is, zijn hier enthousiast over: “We vonden het heel fijn om naar Woerden te gaan, dit was voor ons dichtbij.” Yente en haar ouders zijn ook op de polikliniek in Woerden geweest: “Woerden is voor ons dichtbij en dat is fijn. We hadden eerder al goede ervaringen met de Sint Maartenskliniek en dat is natuurlijk het belangrijkste”. De ambitie is om dit spreekuur in de toekomst verder uit te breiden, zodat er meer kinderen in Woerden behandeld kunnen worden. In Nijmegen en Woerden kunnen kinderen bij de Sint Maartenskliniek terecht voor poliklinische behandelingen en spreekuren, in de gespecialiseerde kinderkliniek in Boxmeer vinden de eventuele orthopedische ingrepen plaats.

Orthopedisch chirurg P. Horsting tijdens poliklinisch spreekuur

Multidisciplinair

Kinderen kunnen bij de Sint Maartenskinderkliniek ook terecht bij de kinderreumatoloog en de kinderrevalidatiearts. Er is regelmatig afstemming tussen de specialismes en er zijn korte lijnen. “Het is prettig om bij bepaalde klachten ook direct met een kinderreumatoloog en met een kinderrevalidatiearts te kunnen overleggen”, vertelt dr. Bisseling. Ook Jarno werd door verschillende specialisten gezien. “We merken dat er goed met elkaar overlegd wordt en dat geeft veel vertrouwen. Jarno wordt binnenkort geopereerd bij de Sint Maartenskinderkliniek in Boxmeer”, vertelt de moeder van Jarno. Yente wordt ook behandeld door meerdere specialisten bij de Sint Maartenskinderkliniek. Ouders: “We maakten ons eerst zorgen over onze dochter, maar het is fijn dat er een optie is om binnen de Sint Maartenskinderkliniek naar de kinderreumatoloog te kunnen gaan”.

Kinderorthopedische zorg

Een team van specialisten biedt de orthopedische zorg voor kinderen op drie locaties van de Sint Maartenskliniek. Kinderen kunnen op deze locaties terecht voor klachten aan het bewegingsapparaat, zoals bijvoorbeeld klachten aan gewrichten, spieren of botten. De Sint MaartensKinderkliniek is sinds 2015 in Boxmeer gevestigd binnen het Maasziekenhuis Pantein, en werkt intensief samen met de behandelaars van het Maasziekenhuis Pantein en het Radboudumc. Door de operaties op één locatie uit te voeren, wil de Sint Maartenskliniek de kwaliteit van de kinderorthopedie nog verder verhogen. Jaarlijks behandelt de Sint MaartensKinderkliniek zo’n 3.000 kinderen met orthopedische aandoeningen en de Sint Maartenskliniek heeft één van de grootste orthopediepraktijken van Nederland.