Het aantal deelnemers dat op 5 mei om 13.00 uur meeloopt, tijdens de Wings for Life World Run rond de Sint Maartenskliniek, stijgt elke week. Maar komen kijken is ook belangrijk én leuk. Er is namelijk meer te doen dan alleen de lopers aanmoedigen.

Bezoekers kunnen kennismaken met exoskelet-pionier Ruben, en Gert-Jan, één van de eerste mensen met een dwarslaesie die weer stappen kan zetten dankzij zenuwstimulatie. Daarnaast zal hoofdorganisator Red Bull aanwezig zijn met een evenementen-kar en een filmploeg voor een livestream op internet. Andere aanwezigen bij dit evenement zijn de Dwarslaesie Organisatie Nederland en de Maartensmasters, het handbiketeam van de Maartenskliniek.

Bezoek

Bezoekers zijn op zondag 5 mei vanaf 12.30 uur welkom bij de Sint Maartenskliniek, Hengstdal 3 in Ubbergen (volg de Berg en Dalseweg in Nijmegen en neem de afslag Sint Maartenskliniek). Om 13.00 uur starten de lopers en naar verwachting zal het evenement rond 16.30 uur afronden. Parkeren kan in de parkeergarage van de kliniek.

Wings for Life

Deelnemers over de hele wereld starten op hetzelfde moment, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor dwarslaesie-onderzoek. De deelnemers leggen zoveel mogelijk meters af en halen daarmee geld binnen voor onderzoek naar dwarslaesie. Alle opbrengsten, zowel het inschrijfgeld als donaties, worden gebruikt om nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen voor mensen met een dwarslaesie. Jong en oud, ervaren of onervaren; iedereen kan meedoen met Wings for Life.

Uiteraard kun je nog steeds aanmelden om mee te lopen, dat kan tot 20 minuten voor de start. Ga dan naar deze teampagina.