Na vier zeer succesvolle Hackathons in Nijmegen, London (UK), Tourcoing (FR) en Meerbusch (DU), vindt op 25, 26 en 27 oktober, de laatste VR4REHAB hackathon plaats in Brugge, België. Heb je ideeën voor het inzetten van Virtual Reality in revalidatiezorg? Of je nu patiënt, zorgverlener, designer, ontwikkelaar of ondernemer bent, jij kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomst van de revalidatiezorg in Europa. De hackathon in Brugge is de laatste kans om te hacken voor herstel, binnen het VR4REHAB programma.

Hackathons zijn tot nu toe zeer succesvol geweest. De eerste VR4REHAB Hackathon in Nijmegen leverde niet alleen een mooi inhoudelijk idee op, maar werd ook nog eens de landelijke winnaar van Dutch Hacking Health. In Engeland, Frankrijk en Duitsland kwamen in totaal honderden mensen af op deze driedaagse bijeenkomsten. De meest gehoorde reactie van deelnemers? Het was leuk, interessant en nuttig. Je vergroot je netwerk, ontmoet internationale collega’s en draagt op een leuke manier bij aan de toekomst van de revalidatiezorg. Tip voor Nederlandse deelnemers aan de laatste hackathon in Brugge: Vanaf Nijmegen is het slechts 3 uur rijden en de hackathon eindigt zaterdagmiddag om 1 uur. Je houd dus alle tijd over om Brugge verder te verkennen tijdens dat weekend.

Game Jam

De beste ideeën uit de hackathon gaan deze winter door naar een Game Jam, waar ze verder ontwikkeld tot een prototype. De beste prototypes worden in de praktijk getest door patiënten en zorgverleners. Zo zorgen we er voor dat het niet bij dromen blijft, maar dat we er daadwerkelijk voor kunnen zorgen dat jouw idee in de praktijk wordt gebruikt.

Aanmelden

Meer informatie, inclusief hoe je je kunt aanmelden, vind je via deze webpagina.

VR4REHAB is een internationaal samenwerkingsverband onder leiding van de Sint Maartenskliniek en ondersteund door het Interreg North-West Europe programma, dat de komende drie jaar bedrijven, universiteiten en revalidatieklinieken bij elkaar brengt om VR-toepassingen te ontwikkelen en onderzoeken, die revalidatiebehandelingen verbeteren en het herstelproces versnellen.