Afgelopen donderdag 14 juni vond de 6de editie van de Handbikebattle in Oostenrijk plaats. De Handbikebattle is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse revalidatiecentra.

De beklimming begint op 1287 meter hoogte, 20 kilometer verderop én 863 meter hoger, op een hoogte van 2150 meter eindigt de rit. Het parcours kronkelt via de Kaunertalergletscherstraße omhoog. Volgens de Nederlandse weermannen leek het even de natste editie te worden maar na genoeg schietgebedjes en wat zonne-dansjes was de Oostenrijkse weerman de handbikers toch iets vriendelijker gezind.

D-Day

Donderdag 14 juni, D-Day. Zoals elk jaar klonk, na het passeren van de Oostenrijkse postbus, het startschot. Daar gingen ze de berg op. Aangemoedigd door een flinke delegatie fans, waaronder voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek Mark Van Houdenhoven.

Naast het beklimmen van deze fysieke berg, beklimmen alle 130 deelnemers ook een mentale berg, voor velen gebeurt dit in dezelfde race. Na 5 uur en 40 min keihard, maar dan ook keihard werken kwam onze laatste MaartensMaster over de finish en barstte het feest los. Wat een ongelofelijke prestatie!

Dé kers op de taart

Als kers op de taart behaalden de MaartensMasters de tweede plaats in het teamklassement! (Klik hier voor de uitslagen)

Om deze video te bekijken heb je JavaScript nodig of een browser die HTML5 video ondersteund.

Sfeerimpressie van de Handbikebattle 2018