Bezoekers van www.maartenskliniek.nl kunnen vanaf vanmiddag de compleet vernieuwde website van de Sint Maartenskliniek bekijken. Onze nieuwe website is meer dan alleen een digitaal visitekaartje, hij biedt onze patiënten ook een handleiding voor hun behandeling. Zoals één van de testers al opmerkte vlak voor de lancering: “De Maartenskliniek is met deze site ook online verder in beweging.”

De nieuwe website is bedoeld voor mensen met klachten op het gebied van houding en beweging, die meer willen weten over hun aandoening en de behandelmogelijkheden. Om die doelstelling te realiseren, werden onder andere diverse patiënten en de patiëntenadviesraad van de Maartenskliniek actief bij het project betrokken. Patiënten die binnenkort hun behandeling starten, of die al volgen, kunnen de site goed gebruiken als een informatieve handleiding. De verwachting is dat patiënten op die manier nog betere keuzes kunnen nemen over hun behandeling en minder spanning ervaren voor en tijdens de behandelingen.

Vindbare informatie

De Sint Maartenskliniek heeft vier kernspecialismen: orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. Binnen deze vier specialismen zijn op de nieuwe website meer dan 200 behandelmogelijkheden beschreven voor meer dan 85 aandoeningen. Een heldere structuur en vormgeving maakt het makkelijk om snel de juiste informatie te vinden. Daarnaast bevat de site een krachtige zoekmachine en is er ook uitgebreid rekening gehouden met de vindbaarheid via zoekmachines.

Nieuwe onderdelen

Eén van de nieuwe onderdelen van www.maartenskliniek.nl is dat een directe combinatie is aangebracht tussen klachten en de mogelijke behandelingen. De behandelstappen zijn duidelijk in kaart gebracht, zodat patiënten zich optimaal kunnen voorbereiden op een behandeling. Daarnaast heeft de gespecialiseerde kinderzorg een aparte plek gekregen binnen de website, met een aangepaste vormgeving. De kinderzorg is ook direct te bezoeken via www.maartenskinderkliniek.nl. Voor Duitse patiënten is een eigen Duitstalig onderdeel ingebouwd. Verder zijn op veel pagina’s relevante feiten en cijfers toegevoegd die de specifieke expertise van de Sint Maartenskliniek verder onderbouwen. Vanzelfsprekend is de nieuwe website moeiteloos te bekijken vanaf telefoon en tablet.

Suggesties welkom

Trots als we zijn op het mooie resultaat, beseffen we maar al te goed dat een website nooit af is. We blijven werken aan deze website. Niet alleen voor nieuwsberichten en meer foto’s en video’s, maar ook om op termijn meer interactieve toepassingen te realiseren zoals het online maken van afspraken. Als u na het bezoeken van de site ideeën heeft voor nieuwe onderdelen of verbeteringen, maar ook als u uw eigen patiëntenervaring zou willen delen, dan zien we die graag tegemoet. Mail dan naar website@maartenskliniek.nl.