Menu
Gepubliceerd op: 20-03-2020

Vanaf vrijdag 20 maart neemt de Sint Maartenskliniek patiënten van andere ziekenhuizen, die zijn besmet met het coronavirus op. Om ruimte te maken voor deze patiënten voert de Sint Maartenskliniek alleen nog spoed en semi-spoed orthopedische operaties uit. De afspraken op de poliklinieken in Nijmegen worden omgezet naar telefonische afspraken tenzij de medisch-specialist oordeelt dat hij of zij de patiënt op de poli wil zien. Dit kan alleen als de patiënt geen verschijnselen heeft die wijzen op een mogelijke coronabesmetting en als de patiënt niet in contact is geweest met een persoon die mogelijk is besmet.

Opname coronapatiënten

De coronapatiënten komen op een afgesloten verpleegafdeling in de Sint Maartenskliniek. Het gaat hierbij om patiënten uit andere ziekenhuizen die bewezen besmet zijn met het coronavirus en op weg zijn naar herstel. We weten nog niet hoeveel patiënten we kunnen verwachten, maar we hebben vanaf volgende week 35 bedden beschikbaar.

Minder operaties

De afdeling Orthopedie is op 16 maart reeds begonnen om meerdere operaties af te zeggen. Als een operatie niet doorgaat, wordt de patiënt gebeld. In verband met de telefonische bereikbaarheid van de kliniek verzoeken we patiënten om niet zelf te gaan bellen.

Poli-afspraken zoveel mogelijk telefonisch

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, doen we afspraken zoveel mogelijk telefonisch. Het gaat om afspraken met alle afdelingen van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Dit gebeurt uiteraard alleen als het mogelijk en medisch verantwoord is. Onze medisch-specialisten maken deze beoordeling.

Als een afspraak verandert in een telefonische afspraak, wordt de patiënt minimaal 48 uur vooraf gebeld. Vriendelijk verzoek om ons alleen te bellen als het dringend is. Dan blijft de kliniek goed bereikbaar.