Vanaf vandaag biedt de Sint Maartenskliniek alle reumazorg voor kinderen en jongeren aan in de Sint MaartensKinderkliniek in Boxmeer. De jongerenpoli vond vanaf 3 juli reeds plaats in Boxmeer en de kinderreumatologie is daar vandaag gestart. Door deze verplaatsing van de zorg kunnen we de jonge reumapatiënten nog beter helpen. In onze kinderkliniek zijn de zorg en de faciliteiten namelijk volledig gericht op kinderen en jongeren met klachten op het gebied van houding en beweging.

De Sint MaartensKinderkliniek heeft een eigen plek binnen het Maasziekenhuis Pantein. De kinderreumatologen werken hier nauw samen met onze kinderorthopeden en -revalidatieartsen, en met de kinderafdeling van het Maasziekenhuis Pantein. De artsen van de Sint Maartenskliniek blijven ook op deze nieuwe locatie de hoofdbehandelaar. Zij voeren de behandeling uit, samen met diverse gespecialiseerde collega’s zoals de (kinder)reumaverpleegkundige. De jonge patiënten blijven dus hun eigen vertrouwde arts zien.

Kinderreumatologie

Kinderen tot 18 jaar komen op de poli kinderreumatologie bij de kinderreumatologen Esther Hoppenreijs en Ellen Schatorjé. Het gaat hierbij om kinderen met jeugdreuma, maar ook met andere reumatische aandoeningen, zoals een reactieve/postinfectieuze artritis, hyperlaxiteitklachten, juveniele fibromyalgie of lyme-gerelateerde artritis. Als het nodig is, kan de kinderorthopeed of de kinderrevalidatiearts deze kinderen ook zien in de kinderkliniek.

Jongerenpoli

Jongeren (16 – 25 jaar) met een reumatische aandoening kunnen iedere maandagmiddag terecht op de jongerenpoli in Boxmeer. De ene week bij reumatoloog Maartje Hoefnagels en de andere week bij haar collega Martijn Custers. Jongeren zitten in een levensfase waarin er veel gebeurt op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied. Het hebben of krijgen van reuma heeft daar grote invloed op en kan toekomstplannen behoorlijk in de war sturen. De behandelaars op de jongerenpoli hebben een coachende rol ten aanzien van diverse aspecten, zoals het functioneren op school, sociale contacten, het gezinsleven en seksualiteit.