U bent hier: Home » Nieuws » Persberichten » Patiënten geven Maartenskliniek Woerden 8,9

Patiënten geven Maartenskliniek Woerden 8,9

29-03-2017: Patiënten van de Maartenskliniek Woerden zijn dik tevreden. Dat is de conclusie van de 241 waarderingen die deze locatie van de Sint Maartenskliniek in Woerden heeft ontvangen in 2016, via ZorgkaartNederland. De patiënten gaven de Maartenskliniek Woerden en haar artsen gemiddeld een 8,9 als rapportcijfer.

Naast het hoge rapportcijfer, geeft 99% van de pHand arts - hand patient - geborgenheidatiënten aan dat zij de Maartenskliniek Woerden zouden aanbevelen bij familie en vrienden. Dit zijn mooie cijfers, maar er is natuurlijk altijd aandacht voor het verder verbeteren van de zorg. Zo wordt er contact gezocht met patiënten die een kritische noot achterlaten, want juist daar kunnen we wat van leren. Eén van de punten die naar voren kwam is dat een patiënt onjuiste informatie had ontvangen. Aan de hand van de feedback van de patiënt is dit in het voorlichtingsmateriaal aangepast.

ZorgkaartNederland
ZorgkaartNederland is een initiatief van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Ze biedt een onafhankelijk online overzicht van het zorgaanbod in Nederland. Op www.zorgkaartnederland.nl kunnen patiënten hun ziekenhuis en behandelend arts beoordelen op een aantal thema's zoals: de behandeling, luisteren, afspraken en informatieverstrekking. De website heeft inmiddels 800.000 bezoekers per maand, die hun ervaringen delen en de ervaringen van andere patiënten lezen. In 2016 deelden 1.022 patiënten van de Sint Maartenskliniek een waardering op ZorgkaartNederland. De NPCF heeft de Sint Maartenskliniek in 2015 aangewezen als meest patiëntvriendelijke kliniek van Nederland.

Maartenskliniek Woerden
De Maartenskliniek Woerden is sinds 2005 een nevenvestiging van de Sint Maartenskliniek en is gevestigd in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. De Sint Maartenskliniek staat bekend om zijn aanpak van zeer specialistische aandoeningen, maar u kunt er net zo goed terecht voor veel voorkomende klachten. De kennis en ervaring van de artsen, verpleegkundigen en therapeuten is bijzonder doordat zij veel patiënten met eenzelfde aandoening behandelen. De afdelingen Orthopedie en Reumatologie zijn de laatste jaren dan ook uitgegroeid tot de grootste in Nederland op hun vakgebied en trekken jaarlijks veel patiënten uit de eigen regio, maar ook uit de rest van Nederland. De Maartenskliniek biedt haar gespecialiseerde zorg op het gebied van orthopedie en reumatologie nu én in de toekomst, zowel binnen als buiten de regio Groene Hart.

-------------------------------EINDE PERSBERICHT-------------------------

Noot voor de redactie
Sint Maartenskliniek, Afdeling Communicatie:
Tel. (024) 365 91 76 - E-mail: communicatie@maartenskliniek.nl