Op zondag 5 mei is de unieke en wereldwijde wedstrijd Wings for Life voor hardlopers en rolstoeldeelnemers. Deelnemers over de hele wereld starten op hetzelfde moment, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor dwarslaesie-onderzoek. Ook op het terrein van de Sint Maartenskliniek wordt een parcours uitgezet. Meld je aan en doe mee via deze webpagina.

Geld voor onderzoek

De deelnemers leggen zoveel mogelijk meters af en halen daarmee geld binnen voor onderzoek naar dwarslaesie. Alle opbrengsten, zowel het inschrijfgeld als donaties, worden gebruikt om nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen voor mensen met een dwarslaesie. Gert-Jan is een van de patiënten die door de opbrengsten van Wings for Life heeft kunnen meedoen aan een baanbrekend onderzoek in Zwitserland. Hij kan na een gedeeltelijke dwarslaesie weer lopen en verschijnt ook op 5 mei aan de start van Wings for Life.

Oproep

Jong en oud, ervaren of onervaren; iedereen kan meedoen met Wings for Life. Sluit je aan bij het team van de Sint Maartenskliniek en loop mee met verschillende (revalidatie)artsen, patiënten en andere betrokkenen. Loop je niet mee, dan ben je uitgenodigd om de deelnemers aan te moedigen op 5 mei vanaf 13.00 uur. De organisatie is in handen van de Sint Maartenskliniek en hardloopvereniging De Loper. Meer informatie over Wings for Life is te vinden op deze webpagina.