Op 5 december gaven wij onszelf en onze patiënten en bezoekers een Sinterklaascadeautje: we openden toen het nieuwe Innovatiecentrum. Innovatie is één van de vier kernwaarden van de Sint Maartenskliniek. Al ruim tachtig jaar proberen we daarmee de zorg voor en rondom onze patiënten continu te verbeteren. Het Innovatiecentrum geeft een inkijkje in wat we zoal doen op het gebied van innovatie.

In het Innovatiecentrum presenteren we onder andere apparaten die ons (kunnen) ondersteunen bij de zorg voor onze patiënten. Ook kunnen mensen er toepasselijke filmpjes of apps bekijken en spellen spelen. Het Innovatiecentrum is gevestigd in onze kliniek in Nijmegen, tegenover poliplein A en schuin achter de centrale receptie. Die plek werd voorheen gebruikt als wachtruimte. In het Innovatiecentrum is nog steeds ruimte om te zitten en te wachten, alleen is dat nu nog veel leuker en informatiever geworden. Voor wie het Innovatiecentrum trouwens niet 1-2-3 kan vinden in ons ziekenhuis, is er ook een oplossing: onze nieuwste medewerker, robot Senna, wijst mensen de weg naar het centrum.

Innovatie in de Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek zoekt continu naar nieuwe mogelijkheden, technologieën en toepassingen en probeert zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden. Deze investering leidt tot betere kwaliteit van de zorg, een betere logistiek van de behandelingen, een betere service aan de patiënten en – toch ook niet onbelangrijk – tot kostenbesparingen. Wij innoveren niet om het innoveren. Het moet daadwerkelijk kunnen leiden tot kwalitatief betere zorg. Bij alles wat we ondernemen om de kwaliteit van zorg te verbeteren, zoeken we naar wetenschappelijke bewijzen (‘evidence-based’).