De Sint Maartenskliniek en Medinello gaan samenwerken op het gebied van revalidatiezorgpaden voor reumapatiënten. Het gespecialiseerde ziekenhuis richt zich met name op complexe ziekenhuiszorg en maakt daarbij keuzes in het zorgaanbod. Daarbij hoort de overdracht van enkele revalidatiezorgpaden voor reumapatiënten aan het zelfstandig behandelcentrum (ZBC) Medinello. Deze overdracht luidt ook een langdurige strategische samenwerking in tussen de Sint Maartenskliniek en Medinello.

Gevolgen voor patiënten

De reuma-revalidatiezorgpaden die tot op heden door de Sint Maartenskliniek worden aangeboden, blijven beschikbaar voor patiënten. De meeste zorgpaden gaan over naar Medinello, waar ze gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van patiënten bij zorgvragen op het gebied van bewegend functioneren in combinatie met psychosociale problematiek. De reuma-revalidatiezorgpaden passen zodoende qua inhoud en vorm goed bij de kernactiviteiten van Medinello.

Medinello voert ook in de toekomst de zorgpaden grotendeels uit, zoals ontwikkeld door de Sint Maartenskliniek. Bovendien vestigt het ZBC zich in Nijmegen in eerste instantie binnen de muren van het gespecialiseerde ziekenhuis. Voor patiënten van de Sint Maartenskliniek in Woerden is locatie Utrecht van Medinello het dichtstbij. Tot slot zullen veel van de medewerkers die nu de behandelingen van de zorgpaden voor hun rekening nemen, gaan werken voor Medinello. De veranderingen voor patiënten zullen hierdoor minimaal zijn.

Planning

Op 1 september 2017 start Medinello met de zorgpaden die door de Sint Maartenskliniek zijn overgedragen. In de komende weken neemt de Sint Maartenskliniek contact op met de betreffende patiënten om ze persoonlijk te informeren over de overdracht en wanneer ze behandeld kunnen worden.