De Sint Maartenskliniek biedt sinds enige tijd ook orthopedische zorg aan in Rijswijk, in kliniek Lange VoorhouT. Op vrijdag 28 september jl. tekenden we hiervoor een officiële overeenkomst. De Sint Maartenskliniek beschikt over ruime expertise, ervaring en capaciteit op het gebied van wervelkolomchirurgie. De polivoering in Rijswijk past binnen onze strategie om hoogwaardige orthopedische zorg dichtbij de patiënt aan te bieden.

Patiënt centraal

Twee wervelkolomchirurgen van de Sint Maartenskliniek (Dr. Spruit en dr. Kroeze) houden één keer per maand een spreekuur in Rijswijk. Dr. Spruit, orthopedisch chirurg van de Sint Maartenskliniek: “In Kliniek Lange VoorhouT vindt een volledige en uitgebreide analyse plaats vóórdat de orthopedisch chirurg van de Sint Maartenskliniek met een specifieke vraagstelling geconsulteerd wordt. Gezamenlijk stellen we alles in het werk om de patiënt centraal te stellen.” In Rijswijk zien de orthopeden van de Sint Maartenskliniek patiënten met klachten aan nek en/of rug, die door de behandelaren van kliniek Lange VoorhouT specifiek worden doorverwezen naar dit spreekuur. Het gaat hier voornamelijk om patiënten met mogelijk een operatieve indicatie. De verdere orthopedische behandeling vindt plaats bij de Sint Maartenskliniek.

Snelle verwijzing voor patiënten

Kliniek Lange VoorhouT verwijst al sinds 1987 patiënten door naar de orthopedisch chirurgen van de Sint Maartenskliniek. “We hebben gezien dat het meerwaarde heeft om direct op dezelfde locatie een spreekuur te houden voor patiënten die mogelijk een operatie krijgen”, vertelt dr. Boelen, arts van Kliniek Lange VoorhouT. Op deze manier kunnen patiënten nu ook direct én op dezelfde locatie terecht voor hun behandeling.

samenwerking-klvh2.jpg#asset:7554