De voorbereidingen voor onze nieuwbouw zijn volop bezig. Om de nieuwbouw officieel af te trappen en om stil te staan bij wat de nieuwbouw betekent voor onze zorg en onze patiënten organiseerden we op maandag 19 februari om 12.00 uur een startmoment. Bij deze officiële start van de nieuwbouw hoorde onder andere een handeling met een oudhollandse heistelling, waarbij de burgemeesters van Berg en Dal en van Nijmegen ook een rol hadden. De handeling was live te zien via Facebook. Het filmpje is nu ook terug te kijken op onze Facebook pagina.

Al ruim tachtig jaar streeft de Sint Maartenskliniek ernaar om de zorg voor en rondom onze patiënten continu te verbeteren. Onder andere door te zoeken naar nieuwe mogelijkheden, technologieën en toepassingen. We kijken daarvoor ook verder dan alleen de zorgwereld. Alles is er al, je moet niet onnodig iets opnieuw uitvinden. Je moet daarentegen wel durven om je nek uit te steken om nieuwe dingen binnen te halen en als eerste in te zetten. Dat is precies wat de Sint Maartenskliniek doet. Uiteraard alleen als wij denken dat het daadwerkelijk kan leiden tot kwalitatief betere zorg. In 1969 voerden we bijvoorbeeld als eerste in Nederland een totale heupoperatie uit. En heeft een goed idee nog verdere uitwerking nodig? Dan ontwikkelen we graag mee.

Deze ambitie, deze werkwijze van de Sint Maartenskliniek geldt ook binnen onze nieuwbouw. Zo krijgen we een vernieuwend OK-concept, waarin veel toepassingen van buiten de zorg zijn verwerkt. Een concept waarvan wij overtuigd zijn dat dit de komende decennia de standaard wordt op OK-gebied. Ook onze revalidatieafdelingen in de nieuwbouw lijken niet meer op een verpleegafdeling in een ziekenhuis. Ze zijn volledig gericht op een langdurig verblijf en ademen meer de sfeer van een hotel. Net als voor alle vernieuwingen die wij doorvoeren geldt ook voor onze nieuwbouw dat betere zorg voor en rondom de patiënt het uitgangspunt is.

Lees verder over over de nieuwbouw van de Sint Maartenskliniek.