De Sint Maartenskliniek is hoofdpartner in het project VR4REHAB, een Europees project waarbij virtual reality ingezet wordt voor het verbeteren van revalidatie. Er wordt gekeken naar de behoefte van patiënten en behandelaars en hoe virtual reality daarbij kan helpen.

Vorige week vrijdag presenteerden 3 teams in de Sint Maartenskliniek hun prototypes:

Hands around the world bestaat uit medewerkers van de Sint Maartenskliniek en mensen van Eodyne die gezorgd hebben voor de technische realisatie. Hands around the world heeft een prototype ontwikkeld voor de training van de handfunctie voor kinderen met Cerebrale Parese. Het prototype is zover dat het getest kan gaan worden in de kliniek op toepasbaarheid. Het uiteindelijke doel van het concept is dat de training ook thuis gedaan kan worden.

Het concept van Movin(g) reality is gebaseerd op augmented reality in combinatie met (tril) sensoren. Zij willen met behulp van deze technieken de loopvaardigheden van patiënten met een CVA verbeteren. Movin(g) reality bestaat uit medewerkers van de Sint Maartenskliniek en de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Trunky XL maakt ook gebruik van sensoren, maar dan in combinatie met virtual reality. Zij verwachten met het extra trainen van de rompbalans grote verbeteringen te bereiken. Ook dit team bestaat uit medewerkers van de Sint Maartenskliniek. De realisatie wordt gedaan door Fantazm.

Een jury beoordeelde deze prototypes en koos een winnaar: Hands around the world. Alle drie de concepten gaan verder getest worden binnen het kader van het project VR4REHAB.

Wil je meer weten over het project kijk dan op: www.nweurope.eu/VR4REHAB.