De Sint Maartenskliniek neemt deel aan de regionale Week van de Unieke Sporter. Het regionaal samenwerkingsverband Uniek Sporten organiseert deze week om te laten zien dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn om te sporten of bewegen.

Op 7 maart is er een clinic rolstoeltennis voor kinderen en volwassenen in de Sint Maartenskliniek. Het slotstuk van de Week van de Unieke Sporter is een interactief congres bij de Sint Maartenskliniek. Daar komen op vrijdag 9 maart beleid, onderzoek, praktijk en mensen met een beperking samen.

Rolstoeltennis clinic

De rolstoeltennisclinic op 7 maart is de eerste van vier clinics die dit jaar georganiseerd worden in de Sint Maartenskliniek. Samen met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB), de Esther Vergeer Foundation en Uniek Sporten biedt de Sint Maartenskliniek een dynamische middag voor kinderen en volwassen die geïnteresseerd zijn in rolstoeltennis. De clinic wordt begeleid door Maikel Scheffers (hoogst genoteerde Nederlandse rolstoeltennisser op de wereldranglijst). Kijk hier voor meer informatie.

Congres 'De Unieke Sporter'

Hoe breng je mensen met een beperking blijvend in beweging? Op vrijdag 9 maart staat deze vraag centraal tijdens het congres ‘De Unieke Sporter’ in de Sint Maartenskliniek. Professionals vanuit de praktijk, beleid en onderzoek zijn van harte welkom. Er wordt een gevarieerd en interactief programma met workshops en lezingen aangeboden. Deelnemers worden geprikkeld om mee te denken, mee te doen, te ervaren en zichzelf te laten inspireren door de doelgroep. Het congres wordt georganiseerd door de Sint Maartenskliniek, HAN Sport en Bewegen, Radboud Universiteit, Uniek Sporten en de provincie Gelderland.  Meer informatie en inschrijven: www.congresuniekesporter.nl

Week van de Unieke Sporter

Van zondag 4 maart t/m vrijdag 9 maart 2018 is de Week van de Unieke Sporter. Tijdens deze week staat centraal dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn om te sporten of bewegen. En dat iedereen in de regio Nijmegen mee moet kunnen doen. Het regionaal samenwerkingsverband Uniek Sporten organiseert deze week.