Op 6 mei is de Wings for Life WorldRun, een unieke wereldwijde wedstrijd voor hardlopers en rolstoeldeelnemers. Hiermee wordt wereldwijd geld opgehaald voor dwarslaesie-onderzoek. De Sint Maartenskliniek werkt mee aan onderzoek dat geld krijgt uit deze sponsoring. Dit jaar hebben een aantal enthousiaste revalidatieartsen ervoor gezorgd dat er ook een parcours is op en rond het terrein van de Sint Maartenskliniek. Kom de deelnemers vanaf 13.00 uur aanmoedigen op 6 mei of doe zelf mee!

Het streven is om op zondag 6 mei te starten met circa 100 deelnemers bij de Sint Maartenskliniek. Er kunnen hardlopers deelnemen en mensen in een rolstoel. Het parcours is 2,7 km en de meeste deelnemers zullen meerdere rondes afleggen. De run start om precies 13:00 uur. De virtuele Catcher Car vertrekt 30 minuten na de start met 15 km/h en verhoogt gestaag de snelheid totdat de laatste deelnemers zijn ingehaald. De deelnemers strijden zij aan zij om de virtuele Catcher Car voor te blijven.

Wings for Life WorldRun

De Wings for Life WorldRun groeit ieder jaar. De run is van grote waarde voor dwarslaesie-onderzoek. Om nóg meer mensen mee te laten doen, wordt er dit jaar volledig op App Runs gefocust. In plaats van een traditioneel evenement op één vaste locatie, kunnen Wings for Life WorldRun-deelnemers in 2018 samenkomen voor een georganiseerde App Run bij hen in de buurt. De Sint Maartenskliniek is één van de locaties met een georganiseerde App Run. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Wings for Life WorldRun App. De organisatie is in handen van de Sint Maartenskliniek en hardloopvereniging DE LOPER. Honderd procent van alle donaties en het inschrijvingsgeld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar dwarslaesie.

Iedereen kan meedoen als deelnemer

Iedereen kan meedoen met het team van de Sint Maartenskliniek en op 6 mei met de hele wereld rennen voor diegenen die dat niet kunnen. We hebben een maximum van ongeveer 100 deelnemers.

Hoe kan je je inschrijven?

Download de Wings for Life App:

  • Apple App store (iPhone)
    Google Play (Android)
  • Maak een account aan in de App
  • Schrijf je via de App in voor de App-run in Nijmegen door te kiezen voor ‘join an organized app run’
  • Inschrijfgeld is 20 euro (100% gaat naar dwarslaesieonderzoek) en kan per creditcard betaald worden.
  • Ga naar de website van jouw team: ‘Sint Maartenskliniek on the move for Wings4Life’ en voeg jezelf toe aan dit team.

Sponsor het dwarslaesie onderzoek

Als je niet mee wilt lopen, dan kan je wel meedoen door het team van de Sint Maartenskliniek te sponsoren of een individuele deelnemer te sponsoren. Iedere deelnemer betaalt €20,00 inschrijfgeld waarvan 100% gaat naar het dwarslaesie onderzoek. Verhoog het bedrag en sponsor ons team of één van de deelnemers:

  • Via deze link kan je een donatie doen voor het team van de Sint Maartenskliniek
  • Via deze link kom je op de pagina van het team van de Sint Maartenskliniek. Als je op klikt dan kan je deze deelnemer sponsoren door een donatie te doen.

Meer informatie

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Wings For Life WorldRun. Als je vragen hebt over deelname dan kan je contact opnemen met onze wedstrijdcoördinator, Henk Bruggeman via e-mail henk@ikbendeloper.nl of via communicatie@maartenskliniek.nl.