De bursectomie van de heup is een operatie voor mensen met langdurige pijn door een slijmbeursontsteking. De slijmbeurs van de heup wordt verwijderd, waardoor klachten aan de heup, lies en het bovenbeen verminderen.

Wat houdt de operatie in?

Een slijmbeursontsteking kan pijnlijke klachten geven aan de zijkant van de heup met uitstraling naar de lies of het bovenbeen. Het verwijderen van de slijmbeurs (bursectomie) gebeurt via een snee aan de zijkant van de heup. Het peesblad over de buitenzijde van de heup wordt hierbij geopend. Aan het einde van de ingreep wordt het peesblad wat naar achteren terug gehecht. Dit noemen we een bursectomie volgens Bauer. Tijdens de ingreep wordt ook de aanhechting van de bilspier beoordeeld. Als de spier of aanhechting van de pees kapot of zwak is, wordt deze overhecht.

Waar moet u zijn?

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling