U bent onder behandeling bij de Sint Maartenskliniek, en in overleg is gekozen voor een achillespeesverlenging volgens de ‘Gastroc slide methode’.

Waarom?

De operatie volgens de Gastroc slide methode verlengt een gedeelte van de kuitspier (de gastrocnemius). Het doel hiervan is om uw voet beter te laten afwikkelen: u maakt dan een soepele betere loopbeweging.

De kuitspier bestaat uit een korte en een lange kuitspier. De lange kuitspier begint boven de knie, en mondt uit in de achillespees. De korte kuitspier begint net onder de knie, aan de achterkant van het onderbeen, en mondt ook uit in de Achillespees. Bij de Gastroc slide verlengt de orthopedisch chirurg de lange kuitspier. De lange kuitspier heet in medische termen de ‘musculus gastrocnemius’.

Waar moet u zijn?

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling