De Sint Maartenskliniek biedt verschillende behandelingen bij een Mortons Neuroom, een zenuwbeknelling tussen de tenen.

Niet-operatieve behandeling

Uw behandelend arts zal met u verschillende mogelijkheden bespreken om de zenuwbeknelling op te lossen. Eén mogelijke behandeling bestaat uit het laten aanmeten van speciale steunzolen. Deze hebben een voorvoetsteun en u krijgt hierbij ook een schoenadvies. Het is namelijk belangrijk dat er voldoende ruimte voor de tenen in hoogte en breedte wordt gecreëerd en dat de lokale druk wordt verminderd. Soms is het noodzakelijk de schoenzool te laten verstijven. Ook kan de arts pijnstillers en corticosteroïden (ontstekingsremmers) voorschrijven, welke via een lokale injectie toegediend kunnen worden.

Operatie

Als de niet-operatieve behandeling onvoldoende of slechts tijdelijk effect heeft, bespreken wij met u de mogelijkheid tot een chirurgische ingreep. Deze ingreep bestaat uit het wegsnijden van de beknelde zenuw. Bij gemiddeld 70% van de patiënten verdwijnt de pijn.

Waar moet u zijn

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling