De Sint Maartenskliniek (ver)bouwt vanaf eind 2016 in het ziekenhuis in Nijmegen. Onder andere via de website houden we iedereen op de hoogte van wat we gaan doen en wanneer.

artist-impression-nieuwbouw-03.jpg#asset:5851


Waarom bouwt de Sint Maartenskliniek?

Wij willen onze patiënten de beste zorg kunnen blijven bieden. Daarom bouwt de Sint Maartenskliniek aan de toekomst, met:

  • een nieuw, ultramodern OK-complex;
  • een nieuwe innovatieve revalidatievleugel, inclusief comfortabele verpleegafdelingen;
  • een Loop Expertise Centrum.

De bouw zorgt ervoor dat we mensgerichter kunnen werken en dat we onze hoge ambities beter kunnen realiseren. Dat doen we ook nog eens op minder vierkante meters, want tien tot vijftien procent van het bebouwingsoppervlak geven we terug aan de natuur.


Ambitie

Al ruim tachtig jaar streeft de Sint Maartenskliniek ernaar om de zorg voor en rondom onze patiënten continu te verbeteren. Onder andere door te zoeken naar nieuwe mogelijkheden, technologieën en toepassingen. We kijken daarvoor ook verder dan alleen de zorgwereld. Alles is er al, je moet niet onnodig iets opnieuw uitvinden. Je moet daarentegen wel durven om je nek uit te steken om nieuwe dingen binnen te halen en als eerste in te zetten. Dat is precies wat de Sint Maartenskliniek doet. Uiteraard alleen als wij denken dat het daadwerkelijk kan leiden tot kwalitatief betere zorg. In 1969 voerden we bijvoorbeeld als eerste in Nederland een totale heupoperatie uit. En heeft een goed idee nog verdere uitwerking nodig? Dan ontwikkelen we graag mee.

Deze ambitie, deze werkwijze van de Sint Maartenskliniek geldt ook binnen onze nieuwbouw. Zo krijgen we als eerste ziekenhuis ter wereld een uniek en radicaal vernieuwend, geïntegreerd OK-concept, waarin veel toepassingen van buiten de zorg zijn verwerkt. Een concept waarvan wij overtuigd zijn dat dit de komende decennia de standaard wordt op OK-gebied. Ook onze revalidatieafdelingen in de nieuwbouw lijken niet meer op een verpleegafdeling in een ziekenhuis. Ze zijn volledig gericht op een langdurig verblijf en ademen meer de sfeer van een hotel. Net als voor alle vernieuwingen die wij doorvoeren geldt ook voor onze nieuwbouw dat betere zorg voor en rondom de patiënt het uitgangspunt is.