Menu

Ga je aan de slag als coördinator van ons Contact Center (CCM), dan kom je terecht in een uniek ziekenhuis in Nederland. Al meer dan tachtig jaar helpen wij als gespecialiseerd centrum in houding en beweging onze patiënten optimaal met de nieuwste inzichten en innovatie. Het CCM is het Contact Center van de Sint Maartenskliniek. Via telefoon, mail, web en in de toekomst ook chat staan wij intensief in contact met onze patiënten. We beantwoorden niet-medisch inhoudelijke vragen en informeren over bijvoorbeeld het maken van een afspraak. Het CCM zet zich in om de patiënt binnen onze kliniek snel en efficiënt de juiste zorg te kunnen bieden. Daarom heeft het CCM een essentiële rol binnen de bereikbaarheid van de kliniek. Voor het Contact Center Maartenskliniek (CCM) zijn wij per direct op zoek naar een:

Coördinator CCM  

voor minimaal 32 uur per week

De functie

Als coördinator CCM ben je verantwoordelijk voor de bereikbaarheid van onze kliniek in de breedste zin van het woord. Je zorgt dat patiënten niet in de wacht hoeven te staan en dat medewerkers weten wat we van hen verwachten. Je bent het aanspreekpunt voor de medewerkers en de spil van de afdeling als het gaat om de dagelijkse operationele aansturing. In jouw functie ondersteun je de teamleider van het CCM en ben je de sparringpartner als het gaat om operationele en planning vraagstukken. Je bent een gelijkwaardige gesprekspartner voor onze capaciteitsplanner en roostermaker.

Jouw taken omvatten onder andere:

  • Optimaliseren van de opgeleverde personeelsplanning.

  • Verwerken van alle inkomende roostermutaties.

  • Het beantwoorden van alle operationele vragen van medewerkers en interne afdelingen.

  • Het technisch voorbereiden van alle werkzaamheden.

  • Maken en beheren van rapportages over de bereikbaarheid en servicelevels.

  • Monitoren en bijsturen van de medewerkers voor de operationele voortgang op de dag.

  • Wekelijks overleg met capaciteitsplanner en roostermaker om het planningsproces te optimaliseren.

  • In geval van calamiteiten/storingen op de werkvloer neem jij de regie.

Je hebt feeling voor het optimaal benutten van de beschikbare capaciteit van de afdeling. Jij coacht medewerkers op operationele inzichten en hun invloed hierop. Jij kan de vertaalslag maken van operationele stuurinformatie naar dagelijkse werkzaamheden.

Onze wensen

Je hebt minimaal een mbo-3 opleiding aangevuld met basiskennis van WFM en aantoonbare ervaring van het toepassen van deze kennis in een Contact Center omgeving. Jij bent laagdrempelig en benaderbaar voor de medewerkers en weet hoe je een positieve werksfeer creëert. Vanuit jouw competenties, zoals je sociale vaardigheden, oplettendheid, kennis en zelfstandigheid, vervul jij een voorbeeldfunctie binnen de afdeling. Van nature heb jij snel door hoe zaken werken binnen een organisatie en wat de rollen en verantwoordelijkheden zijn.

Screening van CV, diploma's, identiteitsbewijs, actuele verklaring omtrent gedrag (VOG) en indien van toepassing BIG-registratie, maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen.

Wij bieden

Een uitdagende, afwisselende en leerzame functie, in eerste instantie voor de duur van 12 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling. De salariëring en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Ziekenhuizen. De functie is ingedeeld in functiegroep FWG 35 en het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring, minimaal € 1.882,-- en maximaal € 2.798,-- bruto per maand op fulltime basis (= 36 uur per week).

Informatie en sollicitatie
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Eva Posthumus, Teamleider CCM, bereikbaar via telefoonnummer 024-365 9115.

Je sollicitatie met cv kun je voor 26 oktober 2020 mailen naar werken@maartenskliniek.nl, gericht aan de Sint Maartenskliniek, t.a.v. Eva Posthumus, onder vermelding van vacaturenummer 88/2020.

Gesprekken vinden plaats op maandag 2 november 2020.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Standplaats

Telefonisch contact

Algemeen
Orthopedie (over afspraken op de polikliniek)
Orthopedie (overig)
Reumatologie
Reumatologie Locatie CWZ
Revalidatiegeneeskunde
Revalidatie Locatie CWZ
Pijnbehandelcentrum
Maartensapotheek
Radiologie
Gips- en wond­behandeling

Bezoekadres

Hengstdal 3 6574 NA UBBERGEN

Postadres

Postbus 9011 6500 GM NIJMEGEN

Nijmegen is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het Centraal Station Nijmegen rijden bussen naar de Sint Maartenskliniek. Komt u met de auto, dan kunt u het bezoekadres (in Ubbergen) ingeven als u een (actueel) navigatiesysteem gebruikt. U kunt de auto parkeren op verdieping -1 en -2 van de parkeergarage. Ook motoren, brommers en scooters kunnen hier gestald worden. Wanneer u de ondergrondse parkeergarage verlaat, komt u in de aankomsthal aan. Hier kunnen onze gastvrouwen en gastheren u de weg wijzen.

In het filmpje onderaan deze pagina ziet u hoe u kunt rijden als u naar locatie Nijmegen van de Sint Maartenskliniek komt.

Let op: vanaf 4 maart 2019 moet u rekening houden met kans op vertraging door werkzaamheden aan de Waalbrug. Kijk voor meer informatie op onze website: www.maartenskliniek.nl/waalbrug.


Bezoektijden

Verpleegafdelingen Orthopedie

Dagelijks van 11.00 - 19.30 uur
Buiten deze tijden bezoek in overleg met de verpleging

Verpleegafdelingen Revalidatie

Maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 21.00 uur
Zaterdag en zondag van 11.00 tot 21.00 uur
Buiten deze tijden bezoek in overleg met de verpleging