De Sint Maartenskliniek leidt op voor de medische vervolgopleiding reumatologie. Hiervoor werken we intensief samen met het Radboudumc. We leiden op binnen het cluster OOR-ON (Onderwijs- en opleidingsregio Oost-Nederland).

Meer informatie

De opleiding reumatologie in de regio OOR-ON (Onderwijs- en opleidingsregio Oost-Nederland) wordt vormgegeven met de afdelingen reumatologie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, het Radboudumc in Nijmegen en het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

Als AIOS specialiseer je in 6 jaar tot een allround reumatoloog. De eerste 3 jaar bestaat uit de interne vooropleiding die je volgt bij een opleidingsziekenhuis voor interne geneeskunde. Daarna kun je je opleiding tot reumatoloog vervolgen in de Sint Maartenskliniek. Daarbij vindt de opleiding gedurende de resterende 3 jaar plaats in nauwe samenwerking met het Radboudumc. De poliklinische reumatologische afdeling behoort tot de grootste van Nederland en doet veel klinisch onderzoek. Op vrijwel alle reumatologische gebieden kunnen artsen in opleiding tot reumatoloog zich bekwamen in het vak.

Speerpunten van de reumatologie opleiding in de Sint Maartenskliniek zijn poliklinische zorg, echografie, kinderreumatologie en daarnaast is er een grote wetenschappelijke afdeling waar je ook deel van kunt gaan uitmaken. De stages echografie en kinderreumatologie behoren daarmee tot de mogelijkheden.

Bekijk meer informatie over de reumatologie opleiding op de websites van KNMG en NVR.

Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met mevrouw N. Luteijn, secretariaat opleiding reumatologie: opleiding.reumatologie@maartenskliniek.nl