Menu

Bij de Sint Maartenskliniek zetten we ons dagelijks in voor misschien wel onze voornaamste vrijheid: onze bewegingsvrijheid. Van een kleuter die door een hersenbeschadiging zijn armen niet goed kan bewegen, tot de thuiszorgmedewerkster met opvlammende gewrichtsontstekingen. Hier help je patiënten die hun laatste hoop op een leven met meer beweging en minder pijn vestigen op ons.

We zijn per direct op zoek naar een:

Gespecialiseerd reumaverpleegkundige

Afdeling Reumatologie
24-28 uur per week
Nijmegen en buitenlocaties 

De Sint Maartenskliniek 

De Sint Maartenskliniek is de grootste behandelaar op het gebied van houding en beweging in Nederland. We leveren hoog-specialistische, complexe zorg op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatie en pijnbestrijding. Als koploper halen we regelmatig de media met onze innovaties. Zo konden enkele van onze patiënten met een dwarslaesie als eersten in Nederland weer lopen met een exoskelet. 

Jouw afdeling 

De afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek is de grootste en meest gespecialiseerde van Nederland. Onze patiënten zijn verzekerd van de beste behandeling, gebaseerd op de meest actuele, wetenschappelijke inzichten.

Onze polikliniek Reumatologie kenmerkt zich naast de hoogwaardige zorg en leefstijlbegeleiding en -advies, ook door een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering. Het team bestaat onder meer uit doktersassistenten, gespecialiseerde verpleegkundigen, medisch secretaresses en baliemedewerkers. Samen zorgen ze ervoor dat onze patiënten een zo vloeiend en prettig mogelijk bezoek ervaren, waarin de kwaliteit van zorg erg belangrijk is. Nog voor het bezoek aan de arts neemt het team diverse tests en onderzoeken af zodat de reumatoloog gelijk de resultaten kan beoordelen en adviseren over het vervolg van de behandeling.

Patiënten met een reumatische aandoening hebben niet alleen te maken met de ziekte; reuma heeft ook (veel) invloed op het dagelijks leven. Naast medische zorg, begeleiden wij onze patiënten ook in het omgaan met de gevolgen van reuma in het dagelijks leven, woonsituatie en werk. We bieden hoogwaardige zorg in Nijmegen (Sint Maartenskliniek Nijmegen en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis), Boxmeer, Panningen, Woerden en Geldrop.

Jouw functie

De polikliniek reumatologie zoekt een gespecialiseerd verpleegkundige reuma die zorg draagt voor continuïteit en kwaliteitsverbetering in de verpleegkundige zorgverlening aan patiënten met een reumatische aandoening. De werkzaamheden worden verricht op de polikliniek en zijn zowel solistisch als multidisciplinair van aard, waarbij je een coachende en coördinerende rol hebt. Daarnaast geef je voorlichting, begeleiding, consultatie en educatie, zowel individueel als in groepsverband. Je beoordeelt de ziekteactiviteit, voert telefonische consulten uit en dient reumamedicatie door middel van infuustherapie toe. Ook participeer je in wetenschappelijk onderzoek en lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de verpleegkundige zorgverlening binnen het reumacentrum.

Omdat er diverse samenwerkingsverbanden zijn met andere ziekenhuizen zal je ingezet worden op verschillende locaties. 

Wat neem je mee?

Voor deze functie zoeken wij een collega die in het bezit is van het diploma HBO-V. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van het diploma gespecialiseerd reumaverpleegkundige van de St. Antonius Academie te Nieuwegein of bereid te zijn deze opleiding te volgen. Ervaring en affiniteit met reumapatiënten of andere chronische patiënten is wenselijk. Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en hebt bij voorkeur ervaring met diverse gesprekstechnieken, waaronder motivational interviewing, verwerkingsproblematiek en het bewerkstelligen van gedragsverandering. Je kunt klinisch redeneren, bent op de hoogte van de sociale kaart en volgt maatschappelijke ontwikkelingen in het vakgebied. Je bent daarbij patiëntgericht, gedreven, initiatiefrijk, flexibel, communicatief sterk, daadkrachtig en samenwerkings- en resultaatgericht.

Dit bieden wij 

We zijn een kleine organisatie maar hebben een grote naam. Onze medewerkers roemen de goede sfeer. Hier werk je in de voorhoede van je vak en bereik je de toppen van je kunnen. Je helpt vaak mensen die elders niet geholpen konden worden. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband en een salaris van minimaal € 2.526,- en maximaal € 3.774,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week (FWG 50 CAO ziekenhuizen). Daarnaast profiteer je van prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening, maar ook zaken als gratis sporten en een prachtige werkplek. Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Sint Maartenskliniek

Nu solliciteren

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Bert-Jan van Schaik, afdelingshoofd polikliniek reumatologie, op (024) 365 9855.

Wil je direct solliciteren? Mail dan je sollicitatie met cv uiterlijk 2 maart 2021 naar werken@maartenskliniek.nl, t.a.v. Personeel & Organisatie, o.v.v. vacaturenummer 26/2021 en gericht aan Bert-Jan van Schaik. 

De gesprekken vinden plaats op 10-03-2021. Vervolgens kan een meeloopdag/dagdeel tot de mogelijkheden behoren.

Screening van CV, diploma’s, identiteitsbewijs, actuele verklaring omtrent gedrag (VOG) en indien van toepassing BIG-registratie, maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Standplaats

Telefonisch contact

Algemeen
Orthopedie (over afspraken op de polikliniek)
Orthopedie (overig)
Reumatologie
Revalidatiegeneeskunde
Pijnbehandelcentrum
Maartensapotheek
Radiologie
Gips- en wond­behandeling

Bezoekadres

Hengstdal 3 6574 NA UBBERGEN

Postadres

Postbus 9011 6500 GM NIJMEGEN

Nijmegen is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het Centraal Station Nijmegen rijden bussen naar de Sint Maartenskliniek. Komt u met de auto, dan kunt u het bezoekadres (in Ubbergen) ingeven als u een (actueel) navigatiesysteem gebruikt. U kunt de auto parkeren op verdieping -1 en -2 van de parkeergarage. Ook motoren, brommers en scooters kunnen hier gestald worden. Wanneer u de ondergrondse parkeergarage verlaat, komt u in de aankomsthal aan. Hier kunnen onze gastvrouwen en gastheren u de weg wijzen.

In het filmpje onderaan deze pagina ziet u hoe u kunt rijden als u naar locatie Nijmegen van de Sint Maartenskliniek komt.


Bezoektijden

Verpleegafdelingen Orthopedie

Dagelijks van 11.00 - 19.30 uur
Buiten deze tijden bezoek in overleg met de verpleging

Verpleegafdelingen Revalidatie

Maandag t/m vrijdag van 18.30 tot 21.00 uur
Zaterdag en zondag van 11.00 tot 21.00 uur
Buiten deze tijden bezoek in overleg met de verpleging