Menu

Door een dwarslaesie kan uw leven ingrijpend veranderen. Niet alleen op lichamelijk en medisch gebied, maar ook op psychisch en sociaal gebied.

Het is dus niet vreemd dat er seksuele stoornissen ontstaan als u te maken krijgt met lichamelijk beperkingen. Door beschadiging van de zenuwen, kunnen er problemen zijn met erectie, lubricatie en orgasme. Een seksuele stoornis hoeft echter niet gelijk te betekenen dat u het ervaart als een probleem.

Direct na het krijgen van een beperking is het heel begrijpelijk dat seks niet zo belangrijk voor u is. Uw aandacht gaat dan uit naar andere zaken. Of en wanneer u weer seksuele behoeften krijgt, hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld wanneer u uw revalidatieperiode afsluit, wanneer pijn onder controle is door medicatie of wanneer u uw energie beter over de dag kunt verdelen waardoor u minder moe bent.

Heeft u vragen over seksualiteit, dan kunt u deze stellen aan één van de behandelaars. Mocht u dit willen en mocht het nodig zijn, dan kan de revalidatiearts u doorverwijzen naar de seks-counselor van de Sint Maartenskliniek.