Scoliose en sport symposium

Het symposium 'Scoliose en sport' is uitgesteld tot mei 2021. Nadere berichtgeving volgt!

Op vrijdag 26 juni 2020 organiseert de Sint Maartenskliniek het symposium 'Scoliose en Sport: buigen of breken'.

Scoliose kan in de praktijk voor kinderen (en hun ouders) uitdagend zijn. Een terugkerend thema is het beoefenen van sport. Onder patiënten en ouders bestaat soms onduidelijkheid over de mogelijkheden voor sporten bij scoliose. Ook aan de kant van behandelaren, zowel in de eerste- als de tweedelijn, blijken verschillen te bestaan in de opvattingen. Patiëntenvoorlichting varieert per behandelaar als het gaat om de mogelijkheden en beperkingen van sporten bij scoliose voor en na de operatie.

Om meer duidelijkheid te scheppen over de mogelijkheden voor sporten voor kinderen en volwassen met scoliose, is vanuit de Sint Maartenskliniek en het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) dit symposium georganiseerd. 

Programma

Het programma van het symposium 'Scoliose en sport' is hier te vinden.

Kosten

Kosten voor aanmelding van (para)medici zijn tot 1 mei 2020 € 100,- (incl. btw) inclusief koffie/thee tijdens de pauzes, lunch en een afsluitende borrel. Na die datum bedraagt het inschrijfgeld € 145,-. Patiënten kunnen zich aanmelden voor € 50,-.

Accreditatie is aangevraagd bij de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV), het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), keurmerk Fysiotherapie, NAPA en bij ADAP.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor het symposium.

Het symposium 'Scoliose en sport' is uitgesteld tot mei 2021. Nadere berichtgeving volgt!