Menu

De Sint Maartenskliniek mag zich ‘Beste werkgever’ noemen. Dat is de uitkomst van het medewerkersbelevingsonderzoek onder de medewerkers van de Maartenskliniek. Zij gaven de gespecialiseerde kliniek gemiddeld een 7,6. Deze score is duidelijk hoger dan het landelijk gemiddelde van 7,0 voor de zorg.

De Sint Maartenskliniek is een gespecialiseerd ziekenhuis voor de behandeling van klachten op het gebied van houding en beweging. De medewerkers gaven hun werkgever opvallend hoge cijfers op het gebied van bevlogenheid en betrokkenheid. Wendy Koster, manager P&O van de Sint Maartenskliniek, is trots op deze resultaten: "Dit geeft aan dat onze mensen veel plezier in hun werk hebben, er veel energie van krijgen en trots zijn op het werk dat ze leveren aan patiënten. Het onderzoek laat ook zien dat mijn collega’s echt voelen dat de Sint Maartenskliniek bij hun past en dat ze de komende jaren graag bij dit gespecialiseerde ziekenhuis willen blijven werken."

Beste werkgever in ziekenhuisbranche

Eind maart 2021 maakte Effectory bekend dat de Sint Maartenskliniek niet alleen een 'Beste Werkgever' is, maar ook de beste werkgever van alle ziekenhuizen in 2021.

 

De Maartenskliniek kreeg namelijk de World-Class Workplace Award. Van alle ziekenhuizen uit het onderzoek van Effectory, behaalde de gespecialiseerde kliniek uit Nijmegen het hoogste rapportcijfer (7,6). In het onderzoek werden in totaal 1 miljoen medewerkers betrokken die hun werkgever(s) hebben beoordeeld. De Maartenskliniek heeft ongeveer 1.500 medewerkers en werd eerder al aangemerkt als ‘Beste Werkgever’, en komt nu als beste werkgever uit de bus in de ziekenhuisbranche.

 

Over Beste Werkgever

Het keurmerk Beste Werkgevers is 15 jaar geleden gelanceerd door onderzoeksbureau Effectory en is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Beste Werkgevers worden door hun medewerkers hoger beoordeeld dan hun branchegenoten op goed werkgeverschap. Het keurmerk is gratis en niet te koop, organisaties kunnen het alleen verdienen door een goede beoordeling van hun eigen medewerkers. Dit maakt dat het keurmerk voor sollicitanten het bewijs is dat ze bij een goede werkgever terecht komen.

Over de Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in de behandeling voor klachten op het gebied van houding en beweging, en behandelt patiënten via één van de vier afdelingen: orthopedie, reumatologie, revalidatie en pijnbestrijding. De Sint Maartenskliniek heeft vestigingen in onder andere Nijmegen, Boxmeer en Woerden, en geldt als koploper op haar vakgebied. De behandelingen worden ondersteund door voortdurend onderzoek en vele innovatieprojecten. De medewerkers roemen de goede atmosfeer in dit kleine huis met een grote naam. Ze werken in de voorhoede van hun vak en helpen soms mensen die elders niet geholpen konden worden. De medewerkers staan klaar voor patiënten die hun laatste hoop op een leven met meer beweging en minder pijn vestigen op de Maartenskliniek.