Menu
De Sint Maartenskliniek biedt in samenwerking met ‘Beweeg je Vitaal’ en ‘Medical Training Malden’ een 12-weekse cursus Hardlopen met Reuma aan in Nijmegen. De cursus richt zich op een rustige opbouw met meer aandacht voor kracht en techniek. Het startniveau is lager dan bij reguliere beginnersgroepen en het programma kan individueel worden aangepast. De trainingen worden gegeven door een ervaren trainer, die wordt ondersteund door een reumatoloog en fysiotherapeut. Deze zijn ook bij een deel van de trainingen aanwezig. Het streven is dat iedereen na twaalf weken op eigen tempo een half uur achtereen kan hardlopen.

Voor wie?

De trainingen zijn ontwikkeld voor mensen met een vorm van ontstekingsreuma. De cursus is echter ook geschikt gebleken voor mensen met andere fysieke klachten of mindere belastbaarheid. Wij adviseren wel om eerst met de reumatoloog te overleggen, voordat iemand met de cursus start. De trainingen zijn namelijk niet geschikt voor mensen met ernstige artrose, een gewrichtsprothese (in heup, knie, enkel of voet), fibromyalgie en enkele andere aandoeningen.

Meer informatie

Meer informatie over deze hardloopcursus staat op www.hardlopenmetreuma.nl. Via deze website kan men zich ook aanmelden voor de volgende training in Nijmegen. Vóór de start van iedere cursus vindt er bovendien een vrijblijvende informatieavond plaats in de Sint Maartenskliniek. Verschillende sprekers geven dan informatie en beantwoorden vragen. Iedereen is welkom. Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan via info@beweegjevitaal.nl. Hier kunt u ook voor vragen terecht.