Dr. Bart Bosker is orthopedisch chirurg. Hij gaf Henny de Bruin-Huizing een op maat geprinte heupprothese waardoor zij weer pijnvrij kan bewegen.

“Eind 2018 kwam Henny bij ons in een rolstoel op de poli voor een second opinion. Ze had zoveel pijn door problemen met haar heupprothese, dat ze zo goed als invalide was geraakt. Op de foto’s zagen we waarom de orthopeed in het ziekenhuis waar zij eerst onder behandeling was, niks meer voor haar kon betekenen: haar prothese zat los en door die beweeglijkheid was er veel bot verdwenen. Ook bleken er oude breuken in haar bekken te zitten. Door deze verstoring in haar lokale anatomie was er maar één oplossing mogelijk: een 3D-geprinte heupprothese.”

Expert 3D geprinte heup
“We waren blij dat Henny naar onze kliniek was verwezen: als een van de weinige academische ziekenhuizen in Nederland hebben wij de ruimte, de mensen, het geld én de materialen om deze innovatieve - maar kostbare - ingreep regelmatig uit te voeren. Dit maakt ons expert op het gebied van maatwerk heupimplantaten die als een puzzel in het lichaam passen. Goed nieuws dus voor  Henny, die wij met deze operatie begin 2019 weer hoop konden geven op een gelukkig en pijnloos leven.”

Motivatie voorwaarde herstel
“Een jaar na de operatie kan ik zeggen dat ze dit intensieve behandeltraject zeer goed heeft doorstaan. Haar positieve houding en focus op haar herstel heeft daar zeker aan bijgedragen. Sterker nog: ik denk dat die motivatie een voorwaarde is als een patiënt voor deze zware hersteloperatie kiest. Mij motiveert die houding ook om te blijven zoeken naar nog innovatievere operatietechnieken. Het geluk terugbrengen in de ogen van mijn patiënten, daar doe ik het voor.”