Menu
Afgelopen week is onze orthopedisch chirurg dr. Jan Willem Louwerens in Jakarta geweest ter ere van het 100-jarig bestaan van het St. Carolus Hospital. Het ziekenhuis, dat net als de Sint Maartenskliniek is ontstaan op initiatief van katholieke zusters, organiseerde een reeks van evenementen in het kader van hun jubileum. Dr. Louwerens werd gevraagd als één van de twee internationale sprekers en gastoperateur aanwezig te zijn.

De uitnodiging voor het jubileum kwam onder andere van dr. Astuti Pitarini, die geen onbekende is van dr. Louwerens. Zij heeft drie maanden lang als bezoekend fellow voetchirurgie gewerkt in de Sint Maartenskliniek.

Internationaal spreker

Dr. Louwerens kreeg een belangrijke rol bij een wetenschappelijke bijeenkomst en workshop voor jonge orthopeden en assistenten in opleiding over voet- en enkelchirurgie. Dit vanwege zijn jarenlange en specialistische ervaring als orthopedisch chirurg op het gebied van de voet en enkel.

Gastoperateur

Bovendien was hij gastoperateur en kreeg hij de mogelijkheid in de dagen voorafgaand aan de workshop een viertal kinderen te opereren. Deze kinderen waren enkelzijdig verlamd en hadden als gevolg hiervan een misvorming van de voet. Tijdens de dagen van de workshop werden twee operaties gefilmd en live gevolgd in de zaal. Hierbij ging het om een kind met een ernstige klompvoetmisvorming en een volwassene met beiderzijds een reuma voorvoet. Dr. Louwerens: “Alles is goed verlopen. Ik heb de indruk dat de aanwezigen de bijeenkomst als leerzaam en inspirerend hebben ervaren.”.

JW-Louwerens-in-Jakarta3-klein.jpg#asset:8637