RealHealth is een in Engeland ontwikkeld pijnmanagement-programma voor mensen met chronische lage rugklachten. RealHealth is er voor die patiënten die uitbehandeld zijn, dat wil zeggen patiënten voor wie in het reguliere zorgaanbod geen behandelopties (meer) zijn.

Deelnemers leren hun leven zodanig te managen, dat de pijn geen allesoverheersende rol meer speelt. De trainingen zijn daarom een effectieve manier om zowel thuis als op het werk beter te functioneren met pijnklachten.

Over de trainingen

Bewegen, oefenen en trainen zijn belangrijke onderdelen van het RealHealth-programma. De RealHealth-trainingen zijn aantoonbaar effectief (”evidence based”) en gericht op terugkeer naar een normale plek in de samenleving (sociaal, werk, hobby etc.). De trainingen worden gegeven door een team van deskundigen. Dit team bestaat uit:

  • een psycholoog gespecialiseerd in chronische pijnklachten
  • een fysiotherapeut
  • een gezondheidswetenschapper
  • een psychomotorisch therapeut

Groepsgewijze hotelaanpak

De trainingen worden groepsgewijs gegeven. Verder onderscheiden de RealHealth-trainingen zich door de "24-uurs (hotel) aanpak". Voor het volgen van de trainingen verblijven de deelnemers in het hotel Hampshire Hotel - Holthurnsche Hof in Berg en Dal.
Onderzoek door een orthopedisch chirurg Wie het pijnmanagementprogramma wilt volgen, moet eerst poliklinisch worden onderzocht door één van de orthopedisch chirurgen.
Alleen deze chirurg kan het RealHealth-programma voorschrijven.

Verwijzing noodzakelijk

Voor het poliklinisch onderzoek door de chirurg is een verwijzing nodig van de huisarts, behandelend specialist of bedrijfsarts. Meer informatie Voor meer informatie kunt u kijken op de website van RealHealth. Of kunt u contact met hen opnemen via: (024) 684 16 40. U kunt ook een e-mail sturen: realhealth@maartenskliniek.nl. Het verzenden van persoonlijke informatie via internet brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Vanwege uw privacybescherming adviseren we u om geen specifieke medische- of persoonsgegevens te vermelden.