Veilig mailen via ZIVVER

Als wij gegevens van een patiënt moeten delen met bijvoorbeeld de huisarts of een andere betrokken specialist, dan gebruiken wij daarvoor bestaande systemen waarin dit veilig kan.

Ook e-mail hoort binnen Sint Maartenskliniek tot een veilig systeem, omdat wij gebruik maken van ZIVVER. Daarmee kunnen we ook met u gegevens rond uw behandeling delen. ZIVVER is een hulpmiddel om veilig te mailen en zorgt ervoor dat alleen de ontvanger het bericht kan lezen.

Ik krijg een e-mail van Sint Maartenskliniek via ZIVVER. Kan ik deze openen en is deze te vertrouwen?

Jazeker, dat kan. Het is onze manier om ervoor te zorgen dat een e-mail, die wellicht gevoelige of persoonlijke informatie bevat, veilig wordt verstuurd. Via ZIVVER wordt een e-mail verstuurd met een beveiliging met wachtwoord of met een code via SMS. Op deze manier kunnen we borgen dat alleen de rechtmatige ontvanger de mail kan lezen.

Wilt u controleren of een e-mail daadwerkelijk van een medewerker van Sint Maartenskliniek afkomstig is? Let dan op het volgende:

  • Het e-mailadres eindigt altijd op ‘@maartenskliniek.nl’
  • Ga met de muis op de knop met de link naar het bericht staan. De link moet beginnen met https://app.zivver.com/...
  • Heeft u desondanks nog steeds twijfels, dan is het verstandig even te bellen met de afzender.

Hebt u een e-mail ontvangen van de Sint Maartenskliniek via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van ZIVVER. In dit filmpje ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest. Meer informatie over ZIVVER vindt u op https://support.zivver.com/nl. Ook kunt u contact opnemen met ZIVVER via [email protected].

Wilt u zelf het initiatief nemen om een beveiligde e-mail naar ons te sturen? Dan moet u eerst een (gratis) account registreren op ZIVVER.