Als wij gegevens van een patiënt moeten delen met bijvoorbeeld de huisarts of een andere betrokken specialist, dan gebruiken wij daarvoor bestaande systemen waarin dit veilig kan.

Ook e-mail hoort binnen Sint Maartenskliniek tot een veilig systeem, omdat wij gebruik maken van ZIVVER. Daarmee kunnen we ook met u gegevens rond uw behandeling delen. ZIVVER is een hulpmiddel om veilig te mailen en zorgt ervoor dat alleen de ontvanger het bericht kan lezen.

Ik krijg een e-mail van Sint Maartenskliniek via ZIVVER. Kan ik deze openen en is deze te vertrouwen?

Jazeker, dat kan. Het is onze manier om ervoor te zorgen dat een e-mail, die wellicht gevoelige of persoonlijke informatie bevat, veilig wordt verstuurd. Via ZIVVER wordt een e-mail verstuurd met een beveiliging met wachtwoord of met een code via SMS. Op deze manier kunnen we borgen dat alleen de rechtmatige ontvanger de mail kan lezen.

Wilt u controleren of een e-mail daadwerkelijk van een medewerker van Sint Maartenskliniek afkomstig is? Let dan op het volgende:

  • Het e-mailadres eindigt altijd op ‘@maartenskliniek.nl’
  • Ga met de muis op de knop met de link naar het bericht staan. De link moet beginnen met https://app.zivver.com/...
  • Heeft u desondanks nog steeds twijfels, dan is het verstandig even te bellen met de afzender.

Hebt u een e-mail ontvangen van de Sint Maartenskliniek via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van ZIVVER. In dit filmpje ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest. Meer informatie over ZIVVER vindt u op https://support.zivver.com/nl. Ook kunt u contact opnemen met ZIVVER via support@zivver.com.

Wilt u zelf het initiatief nemen om een beveiligde e-mail naar ons te sturen? Dan moet u eerst een (gratis) account registreren op ZIVVER.