Heuprevisie

Heuprevisie

De meeste mensen met een heupprothese ervaren geen problemen en kunnen jarenlang vooruit. Helaas is dit niet voor iedereen zo. Soms krijgt u na verloop van tijd klachten. Uw prothese zit bijvoorbeeld los of u krijgt een infectie. Een revisieoperatie kan dan een goede oplossing zijn.

Bij een revisie van de heupprothese vervangen wij uw heupprothese of onderdelen van die prothese. Dit is een veelvoorkomende operatie in de Sint Maartenskliniek. Als andere ziekenhuizen er niet meer uitkomen, worden mensen met klachten aan een heupprothese vaak doorgestuurd naar ons. Als expertisecentrum hebben wij de juiste mensen en de middelen binnen bereik. De Sint Maartenskliniek doet 7,5x zo vaak een heuprevisie dan een gemiddeld ziekenhuis in Nederland. U kunt bij onze orthopeden terecht op onze locaties in Nijmegen, Boxmeer of Woerden.

Bij de Sint Maartenskliniek weten we als geen ander wat een beperking in bewegingsvrijheid voor u betekent. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Klik op onderstaande buttons om meer te lezen over het herkennen van heupprothese-klachten, onze online bijeenkomsten en hoe u in behandeling kunt komen bij de Sint Maartenskliniek. 

Specialisten heup en bovenbeen

Alle Specialisten

Veelgestelde vragen:

Zeer waarschijnlijk. Niet elke orthopeed heeft voldoende expertise en ervaring met falende heupprotheses. De Sint Maartenskliniek ziet jaarlijks veel patiënten met klachten aan een heupprothese en doet in Nederland de meeste heuprevisie (vervanging van de prothese) operaties. Een revisieoperatie is vaak een complexe operatie en elke revisieoperatie is weer anders. De orthopeden van de Sint Maartenskliniek zijn experts in deze behandeling.

Een heuprevisie-operatie, waarbij een heupprothese of onderdelen daarvan worden vervangen door een orthopedisch chirurg, is een complexe operatie. Onze heupchirurgen zijn speciaal opgeleid om dit werk goed te doen samen met hun collega's van het operatieteam, dat goed op elkaar is ingespeeld voor deze operaties. Ook de zorg op de verpleegafdeling is speciaal ingesteld op patiënten na een revisieoperatie.

Onze heuprevisie chirurgen voeren deze ingrepen dan ook zeer regelmatig uit. In Nederland komen deze heuprevisie-operaties jaarlijks aanzienlijk minder voor dan het plaatsen van de eerste heupprothese. Vergeleken met alle andere ziekenhuizen in Nederland, voert de Sint Maartenskliniek veruit de meeste revisieoperaties van heupprothesen uit.

Voor onderzoek, diagnose en begeleiding voor en na de operatie kunt u op onze locaties in Nijmegen, Woerden en Boxmeer terecht. Wanneer er een operatie nodig is zal deze plaatsvinden op onze locatie in Nijmegen of Boxmeer. Adressen en contactinformatie vindt u op onze contactpagina.
Een overzicht van onze orthopedisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in behandelingen aan knie en onderbeen vindt u in ons specialistenoverzicht.