Heuprevisie: het vervangen van een heupprothese

Wij brengen u weer verder in beweging

De meeste mensen met een heupprothese ervaren geen problemen en kunnen jarenlang vooruit. Helaas is dit niet voor iedereen zo. Soms krijgt u na verloop van tijd klachten. Uw prothese zit bijvoorbeeld los of u krijgt een infectie. Een revisieoperatie kan dan een goede oplossing zijn.

Bij een revisie van de heupprothese vervangen wij uw heupprothese of onderdelen van die prothese. Dit is een veelvoorkomende operatie in de Sint Maartenskliniek. Als andere ziekenhuizen er niet meer uitkomen, worden mensen met klachten aan een heupprothese vaak doorgestuurd naar ons. Als expertisecentrum hebben wij de juiste mensen en de middelen binnen bereik. De Sint Maartenskliniek doet 7,5x zo vaak een heuprevisie dan een gemiddeld ziekenhuis in Nederland. 
Bij de Sint Maartenskliniek weten we als geen ander wat een beperking in bewegingsvrijheid voor u betekent. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag uw huisarts om een verwijzing of vul het contactformulier in. Onze orthopeden kunnen u zien op onze locaties in Nijmegen, Boxmeer of Woerden.

 

Het zijn hier allemaal topdokters!

Mevrouw De Bruin-Huizing

Henny de Bruin-Huizing (76) kwam in 2018 voor een second opinion na een mislukte heupoperatie bij orthopedisch chirurg Bart Bosker. Hij loste haar problemen op . Dankzij haar goed functionerende nieuwe heup leert ze eindelijk zonder stok te lopen. En hoeft niet meer achter de geraniums te zitten!

Lees het hele verhaal van mevrouw De Bruin-Huizing
Dankzij haar inzet heeft Henny veel bijgedragen aan haar herstel
Bosker B

Orthopeed Bart Bosker

Henny kwam bij ons in een rolstoel op de poli voor een second opinion. Ze had zoveel pijn door problemen met haar heupprothese, dat ze zo goed als invalide was geraakt. En nu, een jaar na de operatie bij ons, kan ik zeggen dat haar positieve houding en de focus op haar herstel hebben bijgedragen aan het goed doorstaan van het behandeltraject.

Lees het hele verhaal van dr. Bosker
De orthopeden van de Sint Maartenskliniek voeren 7,5x zo veel heuprevisies uit dan andere orthopeden
Wist u dat onze patiënten gemiddeld 68 km reizen voor een heuprevisie?
Onze orthopeden voeren zo'n 360 heuprevisies per jaar uit

Veel gestelde vragen bij klachten aan een heupprothese

Zeer waarschijnlijk. Niet elke orthopeed heeft voldoende expertise en ervaring met falende heupprotheses. De Sint Maartenskliniek ziet jaarlijks veel patiënten met klachten aan een heupprothese en doet in Nederland de meeste heuprevisie (vervanging van de prothese) operaties. Een revisieoperatie is vaak een complexe operatie en elke revisieoperatie is weer anders. De orthopeden van de Sint Maartenskliniek zijn experts in deze behandeling.

Naast complexe implantaten, vereist de operatie ook bijzondere kennis en vaardigheden van de chirurg. Onze heupchirurgen zijn speciaal opgeleid om dit gespecialiseerde werk goed te doen samen met hun collega’s van het operatieteam, dat goed op elkaar is ingespeeld voor deze operaties. Ook de zorg op de verpleegafdeling is speciaal ingesteld op patiënten na een revisieoperatie.

Veel ervaring

Al onze heuprevisie chirurgen voeren deze ingrepen dan ook zeer regelmatig uit. In Nederland komen revisieoperaties voor heupprothesen jaarlijks aanzienlijk minder voor dan het plaatsen van de eerste heupprothese. Vergeleken met alle andere ziekenhuizen in Nederland, voert de Sint Maartenskliniek veruit de meeste revisieoperaties van heupprothesen uit.

Het plannen van een afspraak voor een behandeling, onderzoek of second opinion, verloopt in de meeste gevallen automatisch. U heeft namelijk een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist en zij sturen die verwijzing meestal direct naar de Sint Maartenskliniek. Meer informatie over het maken van een afspraak kunt u nalezen deze pagina. Indien u eerst nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Voor onderzoek, diagnose en begeleiding voor en na de operatie kunt u op onze locaties in Nijmegen, Woerden en Boxmeer terecht. Wanneer er een operatie nodig is zal deze plaatsvinden op onze locatie in Nijmegen of Boxmeer. Adressen en contactinformatie vindt u op onze contactpagina.
Een overzicht van onze orthopedisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in behandelingen aan knie en onderbeen vindt u in ons specialistenoverzicht.