Een klompvoet is een aangeboren afwijking aan de stand van voet. Als een klompvoet niet wordt behandeld, gaat uw kind op de buitenkant van de voet lopen. Dat levert veel klachten op, zoals drukplekken en pijn. De Sint Maartenskliniek behandelt een klompvoet volgens de Ponseti methode.

Bij de Sint Maartenskliniek hebben we jarenlang ervaring met de behandeling van een klompvoet. De behandeling volgens de Ponseti methode bestaat uit drie stappen:

1. Gipsbehandeling
2. Te korte achillespees verlengen
3. Bracebehandeling (boots en bar)

Toekomst

Bijna alle kinderen met een klompvoet die we behandelen volgens de Ponseti methode, krijgen een bijna normale voet. Het kan zijn dat u kleine verschillen blijft zien. Zo kan de klompvoet iets kleiner zijn en kunnen de kuitspieren dunner blijven. Hoe groot deze verschillen zijn, hangt af van de ernst van de klompvoet. Deze verschillen zorgen meestal niet voor problemen en blijven vaak onopgemerkt tot in de puberteit, wanneer kinderen groter en zwaarder worden waardoor zij de voet meer belasten. Kinderen met een klompvoet kunnen gewoon sporten, zelfs op een hoog niveau.

Onze behandeling