Menu

Bij de Sint Maartenskliniek staan we met een deskundig team voor je klaar om je behandeling goed te begeleiden. Op de polikliniek Kinderreumatologie in Boxmeer kun je contact hebben met onderstaande medewerkers:

Kinderreumatoloog

Een vaste kinderarts-reumatoloog is de hoofdbehandelaar en is verantwoordelijk voor de medische behandeling. Bij afwezigheid of spoed kan een andere kinderarts-reumatoloog de behandeling (tijdelijk) overnemen.

Kinderarts of reumatoloog in opleiding
De Sint Maartenskliniek is een opleidingsziekenhuis en het kan zijn dat (een deel van) het onderzoek en de behandeling door een kinderarts of reumatoloog in opleiding wordt uitgevoerd. Dit gebeurt onder begeleiding van de kinderreumatoloog. Een kinderarts of reumatoloog in opleiding wordt ook wel arts-assistent genoemd. Arts-assistenten zijn afgestudeerd als basisarts en specialiseren zich tot kinderarts of reumatoloog.

Daarnaast werken er in de Sint Maartenskliniek ook huisartsen in opleiding,  basisartsen die niet in opleiding zijn en co-assistenten (student geneeskunde die stage loopt in een ziekenhuis). De kinderreumatoloog is de hoofdbehandelaar en is eindverantwoordelijk voor uw behandeling en alle behandelplannen zullen dan ook met haar worden besproken.

Gespecialiseerd kinderverpleegkundige of  reumaverpleegkundige

Heeft u na uw bezoek aan de behandelaar meer vragen over uw reumatische ziekte, uw klachten, medicatie of het omgaan met de ziekte? Dan kunt u terecht bij de kinderverpleegkundige (tot 14 jaar) of één van onze gespecialiseerd reumaverpleegkundigen (14-18 jaar). De reumatoloog kan u verwijzen naar de kinderverpleegkundige of gespecialiseerd reumaverpleegkundige, maar u kunt ook zelf een afspraak maken. De kinderverpleegkundigen zijn extra geschoold in de behandeling van kinderen met reuma.

Doktersassistente

De doktersassistente biedt ondersteuning bij de spreekuren en eventueel bij het injecteren.