Chronische pijn bij kinderen

De Sint Maartenskliniek heeft specialisten die je helpen bij pijn die te maken heeft met jouw houding en beweging. Wij doen ons uiterste best om je zo goed te behandelen en je van de pijn af te helpen.

Als je al langer dan zes weken last hebt van pijn die niet weggaat, heb je waarschijnlijk last van chronische pijn. Dit kan komen door een ziekte of schade aan je lichaam, maar de pijn blijft zelfs als de oorzaak weg is.

Normaal gesproken beschermt pijn tegen schade, maar bij chronische pijn lijkt de pijn een eigen leven te leiden en is de functie waarvoor het eigenlijk is bedoeld, verdwenen. De pijn wordt dan chronisch en is niet meer alleen te verklaren door een ziekte of schade. 

Klachten en verloop

De chronische pijn, kan ervoor zorgen dat je niet makkelijk jouw dagelijkse dingen kunt doen. Bijvoorbeeld dat je minder kunt doen dan je eigenlijk zou willen. Het kan zijn dat de oorzaak van de pijn vooral lichamelijk is, maar dat ook psychische en sociale factoren een rol gaan spelen. Je wilt graag weer dingen kunnen doen zoals je leeftijdsgenoten, zoals fietsen, sporten en winkelen. Dit zijn normale activiteiten die door de pijn bijzonder zijn geworden.

Wat voor behandeling is er voor je mogelijk?

Chronische pijn heeft impact op jouw leven, maar ook op de levens van je gezinsleden. De pijn staat centraal en beïnvloedt bijna alles wat jullie doen. Daarom bestaat onze behandeling niet alleen uit het aanpakken van de ziekte zelf, maar ook hoe jij je voelt en hoe je omgaat met je omgeving. 

Bij de behandeling begin je met kleine lichamelijke activiteiten en doe je er steeds langzaam meer. Als je bang bent om te bewegen, doen we oefeningen samen met de behandelaar en je ouders/verzorgers om jouw angst te verminderen.

Kinderrevalidatie bij chronische pijn

Bij de Sint Maartenskliniek streven we ernaar om de best denkbare zorg te bieden. We zijn gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met houding en beweging. Dit betekent niet dat we je altijd kunnen helpen. Bijvoorbeeld als bij jou psychologische problemen op de voorgrond staan die de revalidatie. Of als je de behandeling niet kunt combineren met school of andere behandelprogramma’s.

De diagnose voor de behandeling

SMK Icon Doorverwijzing Kids
1.

Doorverwijzing

SMK Icon Vraaggesprek Kids
2.

Vraaggesprek en lichamelijk onderzoek

SMK Icon Revalidatieplan Kids
3.

Revalidatieplan

Behandelingen