Download dit plan

Zwemmodule Kinderrevalidatie

Onze zwemmodule heeft als doel uw kind watervrij te maken en de basisregels aan te leren. De psychomotorisch therapeuten en de zweminstructeurs zijn opgeleid om kinderen met een beperking goede zwemmodule te geven. Het duurt in totaal 16 weken.

ONZE BEHANDELING

Eerste 8 weken
Een psychomotorisch therapeut gaat de eerste 8 weken in het water kijken wat de water-/zwemvaardigheden van uw kind zijn. Afhankelijk daarvan stelt hij een behandelplan en doelen op.

Na 8 weken
Na deze acht weken draagt de therapeut de behandeling van uw kind over aan een zweminstructeur, die door zal gaan met de behandeldoelen. Alles is erop gericht uw kind meer water-/zwemvaardigheden aan te leren. De hulpvraag geeft u zelf als ouder aan. Deze moet gericht zijn op het leren zwemmen of het krijgen van handvatten om zelf met uw kind te gaan zwemmen. De bedoeling is dat uw kind na deze 16 weken doorgaat met het leren en/of ontwikkelen van zwemvaardigheden. Uw kind kan een aangepast diploma halen.

GOED OM TE WETEN

  • Deelnemen aan de zwemmodule kan op woensdagmiddag en vrijdagmiddag.
  • Als uw kind deelneemt aan de zwemmodule, is het belangrijk dat uw kind de volledige 16 weken volmaakt.
    Hier gaan we dan ook vanuit.
  • Het is belangrijk dat uw kind geen zwemlessen mist. Als uw kind meerdere zwemlessen mist, gaat dit
    ten koste van het resultaat dat we voor ogen hebben en de doelen die we hebben vastgesteld.
    Wij doen er dan ook alles aan om alle 16 trainingen door te laten gaan.
  • Het is de bedoeling dat u zelf uw kind begeleidt bij het aan- en uitkleden. Elke training duurt 30 minuten. De eerste en laatste paar minuten mag u hierbij aanwezig zijn. De middelste 20 minuten verwachten wij van u dat u ergens anders wacht.

Starten met de zwemtraining

Heeft u van de revalidatiearts een voorstel gekregen dat uw kind deel mag nemen aan deze zwemmodule? En gaat u daarmee akkoord? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Zorglogistiek Revalidatie.

De afdeling Zorglogistiek Revalidatie zal met u afspreken wanneer uw kind kan beginnen. U kunt dan ook aangeven als deze periode minder goed uitkomt en u liever op een later tijdstip wil beginnen.